Priopćenje sa 110. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o sudjelovanju Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2012. Yeosu, Republika Koreja, te imenovanju predsjednika i članova Nacionalnog odbora i nacionalnog povjerenika Republike Hrvatske za Svjetsku izložbu EXPO 2012. Na Svjetskoj izložbi Republika Hrvatska će nastupiti zajedno s Republikom Slovenijom. Način sufinanciranja definirat će se Sporazumom o zajedničkom nastupu Republike Hrvatske i Republike Slovenije na svjetskoj izložbi. Sredstva Republike Hrvatske za provođenje predmetne Odluke planirana su u Državnom proračunu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija za 2011. godinu.

Na teret Posebnog dijela Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu odobrava se Kliničkom bolničkom centru Rijeka, iznos od 1.000.000,00 kuna za opremanje i uređenje Odjela hematologije i onkologije. Nadalje, na teret Posebnog dijela Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu odobrava se Društvu tjelesnih invalida iz Zagreba, iznos od 50.000,00 kuna, za financijsku potporu održavanja 10. festivala jednakih mogućnosti, u Zagrebu, od 24. do 26. svibnja 2011. godine. Agenciji Apriori komunikacije iz Zagreba odobrava se, na teret Posebnog dijela Državnog proračuna RH za 2011. godinu, iznos od 30.000,00 kuna, za podmirenje troškova produkcije filma o najuspješnijim stipendistima projekta „Top stipendija za top studente“.

Dana je suglasnost Hrvatskom streličarskom savezu za održavanje 1. svjetskog streličarskog kupa, u Poreču, od 2. do 7. svibnja 2011. godine.

Vlada Republike Hrvatske prihvaća pokroviteljstvo nad V. Konferencijom hrvatskih menadžera sigurnosti „EU i Hrvatska - Politike sigurnosti, borba protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije,“ koja će se održati u Zagrebu, 27. i 28. listopada 2011. godine.

Predlaže se Glavnoj skupštini Jadranskog naftovoda d.d. opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Gordana Jandrokovića, Danijela Ropuša i Antona Spicijarića te izbor novih članova Nadzornog odbora temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju Branka Radoševića, Jasminka Umićevića i Milana Medena.

Glavnoj skupštini Plinacro d.o.o. predložen je opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Marine Matulović Dropulić, Dražena Bošnjakovića, Mirka Perića, Jure Bitunjca te temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju izbor novih članova Darka Horvata, Nataše Novaković, Vladimira Vrankovića i Jure Bitunjca.



Pisane vijesti | Priopćenja