Priopćenje sa 147. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici prihvatila je polugodišnje Izvješće o napretku u provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana za uspostavu sustava administriranja vlastitih sredstava Europske unije u Republici Hrvatskoj (Poglavlje 33: Financijske i proračunske odredbe) za razdoblje kolovoz 2008. – kolovoz 2011. godine.

Vlada predlaže Hrvatskom saboru da prihvati Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. godine, koje predsjedniku Hrvatskog sabora podnijelo Upravno vijeće Hine, aktom od 5. srpnja 2011. godine.

Izmijenjena je Uredba o Uredu za zakonodavstvo. Predmetnom Uredbom predlaže se usklađivanje sa Zakonom o procjeni učinaka propisa, te Prijedlog uredbe sadrži i normativna rješenja kojima se propisani djelokrug Ureda usklađuje sa stvarnim stanjem obavljanja poslova unutar ustrojenih Odjela Ureda, s obzirom na to da su se složenost poslova iz djelokruga Ureda, visok stupanj samostalnosti u obavljanju poslova i potreba za žurnim i pravovremenim izvršavanjem povjerenih zadaća, ukazali kao razlozi za promjenu organizacije rada unutar pojedinih ustrojstvenih jedinica Ureda. Stoga je bilo potrebno pravno tehnički izmijeniti naziv dosadašnjeg Odjela za razvoj sustava i koordinaciju učinaka propisa, kako bi se naziv toga Odjela uskladio sa stvarnim obujmom posla.

Dana je suglasnost Gradu Velikoj Gorici za zaduženje kod Hrvatske poštanske banke d.d. Zagreb, u iznosu od 22.500.000,00 kuna u svrhu financiranja kapitalnog projekta izgradnje trenažne športske dvorane i dijela groblja Kušanec sukladno Odluci Gradskog vijeća Grada Velike Gorice o kreditnom zaduženju od 14. srpnja 2011. godine.

Također, dana je suglasnost Općini Tounj za zaduženje kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., u iznosu od 3.000.000,00 kuna u svrhu financiranja izgradnje komunalne infrastrukture na području Općine Tounj, sukladno Odluci Općinskog vijeća Općine Tounj o zaduživanju i podizanju kredita kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., od 8. srpnja 2011. godine.

Dana je suglasnost i Agenciji za upravljanje državnom imovinom za odgodu vraćanja kratkoročnog kredita odobrenog kod Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb, u ukupnom iznosu od 6.185.951, 26 EUR-a.

Donesena je Odluka o raspisivanju dopunskih izbora za zamjenika gradonačelnice Grada Knina, iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine. Izabranom zamjeniku gradonačelnice Grada Knina iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine mandat je prestao po sili zakona, smrću, slijedom čega pripadnicima srpske nacionalne manjine više nije osigurana zakonom i gradskim Statutom zajamčena zastupljenost u izvršnom tijelu Grada Knina. Za dan provedbe dopunskih izbora određuje se nedjelja, 16. listopada 2011. godine.

Prihvaćeno je Godišnje izvješće o radu Nacionalnog povjerenstva za upravljanje zračnim prostorom za 2010. godinu, koje je Vladi Republike Hrvatske dostavilo Nacionalno povjerenstvo za upravljanje zračnim prometom.

Također, prihvaćeno je Izvješće o radu Agencije za javno-privatno partnerstvo za 2010. godinu u tekstu koji je Vladi Republike Hrvatske dostavila Agencija za javno-privatno partnerstvo aktom od 23. kolovoza 2011. godine.

Na teret Posebnog dijela Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu odobrava se Hrvatskoj udruzi gluhoslijepih osoba Dodir, iznos od 20.000,00 kuna, za financiranje troškova dva prevoditelja znakovnog jezika na specijalističkom seminaru za članove Upravnog odbora Svjetske federacije gluhoslijepih osoba i na 15. međunarodnoj konferenciji za gluhoslijepe osobe, koja se održava u Sao Paulu, od 24. rujna do 1. listopada 2011. godine.

Udruzi hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-Klubu branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991. iz Vukovara, na teret Posebnog dijela Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu, odobrava se iznos od 200.000,00 kuna, za financijsku potporu dovršetku izgradnje Spomen doma hrvatskih branitelja Trpinjska cesta.

Donesena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Dodatka Sporazumu o financiranju između Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska - -Srbija u okviru komponente Prekogranična suradnja programa IPA za 2008. godinu.

Također, donesena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Dodatka br. 1. Sporazumu o financiranju koji se odnosi na Višekorisnički program za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja u okviru Instrumenata pretpristupne pomoći za 2008. godinu.



Pisane vijesti | Priopćenja