Priopćenje sa 161. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha ulja za loženje srednje do 1%S, davanjem u robni zajam. Obnavljanje 1.952.260 kg ulja izvršit će Tvornica šećera Osijek d.o.o. iz Osijeka, kroz robni zajam, na rok povrata najkasnije do 5. prosinca 2012. godine.

Izmijenjena je Odluka o dodjeli koncesije za zahvaćanje voda za potrebe javne vodoopskrbe Javnom poduzeću „Vodovod Hrvatsko primorje“ južni ogranak d.o.o. iz Senja. Izmjenama se predlaže smanjenje prava zahvaćanja voda sa sadašnjih 600 l/s, odnosno 12.000.000 m3/godišnje na količinu od 530 l/s, odnosno 10.000.000 m3/godišnje.

Također, donesena je Odluka o dodjeli koncesije za zahvaćanje vode za potrebe javne vodoopskrbe Gradskom komunalnom društvu Komunalac, društvu s ograničenom odgovornošću iz Senja. Kako je gore navedenom izmjenom Odluke Javnom poduzeću „Vodovod Hrvatsko primorje“ smanjeno pravo zahvaćanja voda u količini od 70 l/s, odnosno 2.000.000 m3/godišnje, ova razlika dodjeljuje se korisniku koncesije Gradskom komunalnom društvu Komunalac.

Vlada je donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda. U mirovnu misiju UN-a u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) do 31. prosinca 2011. godine uputit će se jedan pripadnik Oružanih snaga, a jednom pripadniku Oružanih snaga koji sudjeluje u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Zapadnoj Sahari (MINURSO) produljuje se sudjelovanje u misiji do 31. prosinca 2011. godine. U studenome i prosincu 2011. godine izvršit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga koji sudjeluju u mirovnoj misiji UN-a na Golanskoj visoravni (UNDOF) te će se tamo do 31. prosinca 2011. godine uputiti 93 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Donesena je Odluka o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske na međunarodnoj obučnoj aktivnosti „MK02HR“, koja će se održati u Republici Makedoniji od 14. do 17. studenog 2011. godine.

Prihvaćeno je Izvješće o provedbi i učinku Zakona o poticanju prodaje stanova, koje je Vladi dostavila Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Izmijenjen je i dopunjen Zaključak o sudjelovanju Republike Hrvatske u Programima Zajednice. Naime, stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora dosadašnji naziv „Programi Zajednice“ je izmijenjen te se koristi naziv „Programi Unije“ te se u Zaključku riječ „Zajednice“ zamjenjuje riječju „Unije“. Dopunom se zadužuju tijela državne uprave i osobe navedene u Prilogu I. da za projekte Programa Unije u okviru svoje nadležnosti provode proceduru oslobođenja od plaćanja poreza na dodanu vrijednost pri isporuci dobara i usluga prema odredbama članka 102. točka 6. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost. Također, potpisani su Memorandumi o razumijevanju za programe Mladi na djelu, Program za cjeloživotno učenje i Interoperabilna rješenja za europsku javnu nabavu te su razriješeni i imenovani dužnosnici nadležni za pojedine Programe Unije u tijelima državne uprave zaduženim za koordinaciju i nadzor provedbe Programa Unije.



Pisane vijesti | Priopćenja