Priopćenje sa 27. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o prodaji potraživanja Republike Hrvatske prema dužniku društvu PPK Valpovo d.d., društvima ŽITO d.o.o. Osijek, i M SAN ulaganja d.o.o. Zagreb. Vjerovnicima - Ministarstvu financija, Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva - Ravnateljstvu za robne zalihe – se odobrava otpis razlike između usklađenog potraživanja svakog pojedinog vjerovnika i ostvarene cijene od prodaje, a ta razlika predstavlja popust za prodana potraživanja.

Donesena je Odluka o javnom prikupljanju ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u uvali Luke na dijelu k.o. Tisno.

Vlada je danas donijela i Odluku o stupanju u posjed nekretnina prije pravomoćnosti rješenja o nepotpunom izvlaštenju, radi izgradnje Plinovodnog sustava Like i Dalmacije, III, dio sustava od MČS-3 Gospić do PČ/MRS Benkovac DN 200/75, trase Odvojnog plinovoda za MRS Zadar DN 300/75. Naime, radi hitnosti i otklanjanja teško nadoknadive štete, društvu PLINACRO d.o.o. odobrava se stupanje u posjed nekretnina, prije pravomoćnosti rješenja o nepotpunom izvlaštenju.

Radi izgradnje magistralnog plinovoda Vodnjan – Umag DN 300/50, te zbog hitnosti i otklanjanja znatnije štete, društvu Plinacro d.o.o. iznimno se odobrava ulazak u posjed nekretnina k.o. Frata (k.č.br 334/24), k.o. Nova Vas (k.č.br. 316/21) te k.o. Brtonigla (k.č.br. 165), prije pravomoćnosti rješenja o nepotpunom izvlaštenju.

Hrvatskom saboru Vlada je predložila donošenje nove Odluke kojom će se urediti sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH u UN-ovim mirovnim misijama u 2010. i 2011. godini. Kako bi sudjelovanje pripadnika OSRH u svim mirovnim misijama UN-a bilo definirano jednom Odlukom, ovim su prijedlogom obuhvaćene i mirovne misije iz Odluka Hrvatskog sabora od 15. prosinca 2008. godine. Budući da se ta Odluka odnosi i na sudjelovanje u mirovnim misijama u 2010. godini, novom Odlukom ona se stavlja izvan snage.

Imenovano je Izaslanstvo Republike Hrvatske za sudjelovanje na 15. Konferenciji stranaka Konvencije i 5. Konferenciji stranaka Kyotskog protokola.

Vlada je danas imenovala i Izaslanstvo Republike Hrvatske za sudjelovanje na VII. Ministarskoj konferenciji Svjetske trgovinske organizacije (WTO) koja će se održati u Ženevi, od 30. studenoga do 2. prosinca 2009. godine. U izaslanstvu se nalazi po jedan predstavnik iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, dva predstavnika iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te dva člana iz Stalne misije Republike Hrvatske pri UN-u i WTO-u. Izaslanstvo predvodi državna tajnica Tamara Obradović Mazal, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Odobrena su sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna za 2009. godinu, i to 1,5 milijun kuna Gradu Zlataru, te 60.000 kuna zakladi „Dora“ za 10 stipendija.

Davor Ivo Stier imenovan je posebnim izaslanikom predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor za euroatlantsku suradnju.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Povjerenstva za građenje javnih cesta i industrijsko-poduzetničkih zona, kojom se dužnosti člana imenovanog kao predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o. razrješuje Jurica Prskalo, te također dužnosti člana imenovanog kao predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Stjepko Boban. Spomenutim izmjenama Odluke, Stjepko Boban imenuje se članom Povjerenstva kao predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o., a Jakov Krešić imenuje se članom kao predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o.

Dosadašnja predsjednica i članovi Komisije za provedbu javnog natječaja za imenovanje predstojnika Ureda za središnju javnu nabavu Vlade RH Mirna Zelić Pokaz, te Dražen Franolić i Dubravka Prelec, razriješeni su dužnosi, a novom predsjednicom imenovana je Željka Bartulović, dok su članovima imenovani Dražen Franolić te predstavnica Ministarstva uprave Sandra Pipunić. Državna tajnica Tamara Obradović Mazal ovlaštena je za provođenje razgovora s kandidatima prijavljenim na natječaj za imenovanje predstojnika spomenutog Ureda.



Pisane vijesti | Priopćenja