Priopćenje sa 29. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske donesena je Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Uredba o stavljanju izvan snage Uredbe o osnivanju Agencije za prometnu infrastrukturu. Dužnosti ravnatelja Agencije za prometnu infrastrukturu razriješen je Nino Vela.

Također je donesena Odluka o davanju suglasnosti Zračnoj luci Pula d. o. o. za zaduživanje kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., radi financiranja nabave opreme i radova.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Gradu Našicama za zaduženje kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zagreb te Odluka o davanju suglasnosti Općini Špišić Bukovici za zaduženje kod Slatinske Banke d. d., Slatina.

Nadalje, usvojena je i Odluka o davanju državnog jamstva u korist Deutsche Bank AG, za kreditno zaduženje Hrvatske elektroprivrede d.d., Zagreb, radi financiranja, investiranja i obrtnog poslovanja. Dana je suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi d.d., Zagreb za zaduženje kod Deutsche Bank AG, u iznosu od 100.000.000 EUR te suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d. d., u iznosu od 38.423.684,74 EUR-a. Ujedno je i donesena Odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi d.d., Zagreb za zaduženje kod Raiffeisenbank Austria d.d. u iznosu do 20.000.000 EUR-a. Odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi d.d., Zagreb za zaduženje kod SG – Splitske banke d.d. u iznosu od 6.000.000 EUR-a, te odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi d.d., Zagreb za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d., u iznosu od 10.000.000,00 kuna također su usvojene.

Državnoj geodetskoj upravi dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske u 2010. i 2011. godini, za obavljanje geodetsko-katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina na području Općine Kostrena za dio k.o. Kostrena-barbara, dio Urinj, u ukupnom iznosu od 303.223, 60 kuna te na području Grada Zaprešića za k.o. Kupljenovo i dio k.o. Pušća, u ukupnom iznosu od 959.200, 00 kuna.

Prihvaćena je Odluka kojom se uređuje preraspodjela korištenja službenih automobila u vlasništvu Republike Hrvatske između tijela državne uprave i Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske. Također, Odlukom se daje preporuka pravnim osobama, čiji je osnivač Republika Hrvatska o ustupanju službenih automobila tijelima državne uprave, Uredu za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu. Preraspodjela korištenja službenih automobila izvršit će se radi provođenja mjera štednje i racionalnijeg korištenja službenih automobila.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 50. godišnjice Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, koja će se održati 6. svibnja 2010. godine u Opatiji te pokroviteljstvo nad 20. jubilarnim bienalnim međunarodnim znanstvenim kongresom „Turizam i hotelska industrija 2010.“ koji će se održati od 6. do 8. svibnja 2010. godine u Opatiji.

Prihvaćen je Zaključak u vezi sa Zajedničkom deklaracijom o uspostavljanju hrvatsko-mađarskog prekograničnog rezervata biosfere, potpisanom u Barcsu, 17. rujna 20009. godine.

Također je prihvaćen Zaključak u vezi s potpisivanjem Izjave o namjeri sklapanja Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kanade o mobilnosti mladih, koji će uvelike pridonijeti poboljšanju obrazovne, kulturne i radne mobilnosti mladih dviju zemalja.

Dužnosti dosadašnjeg voditelja Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunava razriješen je Željko Ostojić, a dužnosti zamjenika voditelja razriješen je dr. sc. Stanko Nick. Vlada je razriješila i mr. sc. Predraga Šibalića, Mladena Petričeca te Mojcu Lukšić dužnosti članova. Novim voditeljem Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav imenovan je Zdravko Krmek, novom zamjenicom voditelja Ružica Drmić a novim članovima Sanja Genzić Jurišević, Vesna Montan te dr. sc. Danko Biondić.



Pisane vijesti | Priopćenja