Priopćenje sa 56. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda na Golanskoj visoravni (UNDOF). Tako će se u lipnju ove godine obaviti redovita rotacija te će se u mirovnu misiju uputiti 92 pripadnika Oružanih snaga, na rok od 6 mjeseci.

Iz Proračunske zalihe Državnog proračuna za 2010. godinu odobrena su sredstva Hrvatskom restauratorskom zavodu, za obnovu spomenika u Srbu, u iznosu od 2.163.267,00 kuna, te za troškove inauguracije Predsjednika Republike Hrvatske u iznosu od 606.931,064 kune.

Hrvatskom jedriličarskom savezu dana je suglasnost za održavanje Svjetskog prvenstva u klasi Finn za veterane, u Splitu od 23. do 28. svibnja ove godine, čime Vlada nije preuzela nikakve financijske obveze.

Donesena je Uredba o objavi Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Švicarskog Saveznog Vijeća o obavljanju dohodovne djelatnosti osoba koje su u pratnji članova diplomatskih misija, konzularnih ureda i stalnih misija.

Vlada je pokrenula i postupak za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o izmjeni i dopuni Memoranduma o financiranju usuglašenog između Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske o dodjeli pomoći iz Instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za sljedeću mjeru: Priprema liste projekata za Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u sektoru prometa, u Zagrebu.

Vlada je danas upoznata s Protokolom s devete sjednice Mješovitog odbora za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao i s Programom suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Ministarstva školstva Slovačke Republike za razdoblje 2010.-2013. te s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH i Ministarstva vanjskih poslova Slovačke Republike o suradnji u području diplomatskog usavršavanja.

Radi imenovanja na novu dužnost državne tajnice Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, dužnosti ravnateljice Uprave za malo gospodarstvo razriješena je Tihana Kraljić.

Na osobni zahtjev, dužnosti je razriješen državni tajnim Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Dražen Breglec.



Pisane vijesti | Priopćenja