Priopćenje sa 66. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu današnje sjednice usvojila odluku o nabavi višenamjenskih cisterni za prijevoz pitke vode što će pridonijeti boljoj opskrbi stanovništva vodom na otocima i priobalju, u nekim kontinentalnim dijelovima kao i efikasnijoj zaštiti od požara.
Dana je suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2010. godini za nabavu medicinske i nemedicinske opreme za Kliniku za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Split.
Vlada Republike Hrvatske je također usvojila uredbu o računanju vremena u 2009. godini. Uredbom je definirano da ljetno računanje vremena u 2009. godini počinje 29. ožujka u 02 h 00 min i 00 sekundi, a završava 25. listopada u 03 h 00 min i 00 sekundi tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 03 h 00 min i 00 s računa kao 02 h 00 min i 00 s.
Usvojena je i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Koreje o suradnji u području kulture, znanosti, obrazovanja i športa.
Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 5. FAI svjetskom prvenstvu u preciznom slijetanju parajedrilicom od 20. – 27. lipnja 2009. godine, koje će se održati na području Ravne gore kod Trakošćana i Ivanšćice te kod Ivanca.
Na teret posebnog dijela Proračunske zalihe Državnog proračuna RH za 2009. godinu, Vlada je odobrila 50.000 eura (u kunskoj protuvrijednosti na dan isplate prema srednjem tečaju HNB-a) Hrvatskom Caritasu za pomoć stradalima u Gazi.
Vlada je usvojila i nekoliko kadrovskih rješenja.
Na prijedlog ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, ravnateljicom Uprave za veterinarstvo imenovana je mr. sc. Sanja Šeparović.
Na prijedlog ministra turizma za imenovanje rukovodećih državnih službenica, ravnateljica uprava te temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, ravnateljicom Uprave za sustav turističkih zajednica imenovana je Andrea Petrov te ravnateljicom Uprave za posebne oblike turizma i turizam na kontinentu Tanja Novotni.
Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture, Vlada Republike Hrvatske razriješila je dužnosti dosadašnje zapovjednike, zamjenike zapovjednika, članove i zamjenike članova Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora. S dužnosti zapovjednika razriješen je Stjepan Huzjak te Ivona Pavković s dužnosti zamjenice zapovjednika. Iz redova članova Stožera dužnosti su razriješeni: Anka Kuštan, Dubravka Lulić Krivić, dr. sc. Ivan Katavić, Ivana Halle, dr. sc. Milan Hodžić, dr. sc. Zvonko Gržetić, Slavko Boban, Nevia Kružić, Zlatko Košta, Zoran Šikić, Nenad Lamer, mr. sc. Željko Kuprešak. Iz redova zamjenika članova razriješeni su: Vlatka Plečko, Andreja Metelko Zgombić, Dobriša Dubravčić, Sandra Trošelj Stanišić, Tatjana Krilić, mr. sc. Neda Skakelja, mr. sc. Jasna Mesarić, mr. sc. Smiljan Visković, mr. sc. Nenad Leder, Jasen Mesić, Sanja Kekelj i Sanja Jakšić.
Novim zapovjednikom imenovan je Joško Nikolić a novim zamjenikom zapovjednika po položaju Edo Šarunić.
Članovima Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora imenovani su: Nevia Kružić, Vladimir Lindić, Zlatko Košta, mr. sc. Željko Makvić, Vlatka Plečko, Stjepan Huzjak, Boris Katičin, Mladen Mandić, Sanja Bujas Juraga.
Novim zamjenicima članova Stožera imenovani su: mr. sc. Hrvoje Buljan, Domagoj Perkić, Sanja Kekelj, Tea Markoč, Ana Lučić, Damir Čemerina, Damir Tolić, Ante Klarić i Tea Karaman.




Pisane vijesti | Priopćenja