Priopćenje sa 66. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o davanju državnog jamstva u korist Credit Suisse International/Credit Suisse, London Branch, u svrhu realizacije Ugovora o kreditu za financiranje novogradnju 710, 711, 712 i 713. u 3. Maj Brodogradilištu d.d., Rijeka, za korištenje treće tranše kredita.

Dana je suglasnost društvu Ilirija d.d. za povjeravanje obavljanja sporednih djelatnosti manjeg opsega drugim pravnim i fizičkim osobama u luci nautičkog turizma Kornati.

Donesena je Uredba o objavi Dvostranog sporazuma o projektu između Vlade Republike Hrvatske i Komisije Europskih zajednica vezano uz sufinanciranje velikog projekta: „Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kninu“, koji je potpisan u Bruxellesu, 4. prosinca 2009. godine i u Zagrebu 10. veljače 2010. godine.

Pokrenut je postupak za sklapanje Dodatka Sporazumu o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina u okviru IPA komponente Prekogranična suradnja za 2007. dodatak je vezan za Odluku Europske komisije od 15. ožujka ove godine, u pogledu produljenja roka za ugovaranje projekata. Mijenja se isključivo krajnji rok za ugovaranje sredstava iz alokacije za 2007. godinu sa 31. srpnja 2010. na 31. srpnja 2011. godine. Financijski učinak predmetnog Sporazuma o financiranju ostaje nepromijenjen. Također se pokreće postupak za sklapanje Dodatka Sporazumu o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, pri čemu se isto mijenja isključivo krajnji rok za ugovaranje sredstava iz alokacije za 2007. godinu sa 4. travnja 2010. na 4. travnja 2011. godinu. Konačno, pokrenut je i postupak za sklapanje Dodatka Sporazumu o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora u okviru IPA komponente Prekogranična suradnja za 2007. godinu, pri čemu se krajnji rok za ugovaranje sredstava iz alokacije za 2007. godinu pomiče s 27. ožujka 2010. na 27. ožujka 2011. godine.



Pisane vijesti | Priopćenja