Priopćenje sa 71. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila uredbe o određivanju mjerila plovnog puta za utvrđivanje plovnosti na državnim vodnim putovima. Njome se određuju mjerila za utvrđivanje plovnosti plovnih putova na kojima ne vrijedi međunarodni ili međudržavni sustav plovidbe, a razvrstavaju se na I, II i III klasu plovnosti, a čine ih prirodni riječni putovi, regulirane i kanalizirane rijeke i kanali.

Usvojena je odluka o davanju suglasnosti Hrvatskim cestama d. o. o. za kreditno zaduženje na domaćem tržištu kod Zagrebačke banke d. d., Zagreb te odluka o davanju državnog jamstva u korist Zagrebačke banke d. d. za kreditno zaduženje Hrvatskih cesta d. o. o., radi financiranja ugovorenih i izvršenih radova za građenje, obnovu i održavanje državnih cesta, te financiranja ugovorenih i izvršenih radova na izgradnji autocesta.

Vlada RH je prihvatila zaključak o poništavanju dijela Javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika i dva člana Upravnog vijeća Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga te zaključak u vezi s objavom Javnog poziva za imenovanje tri člana Vijeća za elektroničke medije.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad 13. smotrom Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati od 02. do 04. travnja 2009. godine, manifestacijom obilježavanja „800 godina Stubice“ (Donja Stubica, 18. travnja 2009.) te pokroviteljstvo nad osmim svjetskim kongresom Svjetskog udruženja javnih službi za zapošljavanje u Dubrovniku, 27. – 29. svibnja 2009. Na prijedlog ministra obrane, Pjer Šimunović razriješen je s dužnosti ravnatelja Uprave za obrambenu politiku radi odlaska na novu dužnost. Imenovan je državnim tajnikom Ministarstva obrane.

Na prijedlog ministra kulture s dužnosti ravnatelja Hrvatskog restauratorskog zavoda, radi isteka mandata, razriješen je Ferdinand Meder te je imenovan novim ravnateljem Zavoda temeljem provedenog postupka po objavljenom natječaju.



Pisane vijesti | Priopćenja