Priopćenje sa 71. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Izvješće o radu i poslovanju Centra za ljudska prava u 2009. godini. Također, dala je suglasnost na Izmjene i dopune Statuta Centra za ljudska prava, kako bi se uskladio s izmjenama Uredbe o osnivanju Centra za ljudska prava.

Prihvaćena je Odluka o davanju državnog jamstva u korist OTP banke Hrvatska d.d. za kreditno zaduženje Lučke uprave Zadar, radi financiranja projekta „Nova luka Zadar“. Naime, u svrhu rješavanja obveza za radove u okviru LOT I-Radovi u moru: zemljani radovi i sekundarni lukobran za projekt „Nove luke Zadar“ Lučka uprava pribavila je na domaćem tržištu financijsku uslugu kredita, za što je također Vlada na sjednici dala suglasnost.

Isto tako, Vlada je prihvatila Odluku o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d za kreditno zaduženje društva HŽ Cargo d.o.o. te dala suglasnost navedenom Društvu za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke d.d.

Naposljetku, prihvaćena je Odluka o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d. za kreditno zaduženje društva HŽ Vuča vlakova d.o.o. i dana suglasnost za kreditno zaduženje kod navedene banke. Kreditno zaduženje iskoristit će se za modernizaciju lokomotiva i dizelomotornih i elektromotornih vlakova.

Daje se prethodna suglasnost ravnatelju Agencije za lijekove i medicinske proizvode, za raspolaganje sredstvima za uređenje kemijskog i biološkog laboratorija, u sveukupnom iznosu do 6.149.987,00 kuna (s PDV-om), sukladno Odluci Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Prihvaća se Nacrt ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa.

Nadalje, daje se suglasnost Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, za održavanje Svjetskog prvenstva u lovu pastrve prirodnim mamcima koje će se održati u Sinju, od 15. do 19. rujna 2010. godine te suglasnost Savezu športova Ličko-senjske županije, za održavanje međunarodne športske manifestacije „Igre prijateljstva“, koja će se održati u Ličko-senjskoj županiji, od 24. do 26. rujna 2010. godine. Davanjem ovih suglasnosti Vlada Republike Hrvatske ne preuzima nikakve financijske obveze.

Objavljuje se Sporazum o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na dio Višekorisničkog programa za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći za 2009. godinu, potpisan u Bruxellesu, dana 2. veljače 2010. godine i u Zagrebu, dana 6. svibnja 2010. godine, u izvorniku na engleskom jeziku.

Prihvaća se Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o prekograničnoj policijskoj suradnji. Pregovori su vođeni u kontaktima diplomatskim putem temeljem Nacrta sporazuma koji je kao osnova za vođenje pregovora prihvaćen Odlukom o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o prekograničnoj policijskoj suradnji, od 15. svibnja 2008. godine.



Pisane vijesti | Priopćenja