Priopćenje sa 72. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila odluku o održavanju Konferencije Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Nacionalne platforme mogu se objasniti kao forumi ili sustavi za usuglašavanje stavova o potrebama djelovanja u smanjenju rizika od katastrofa, procjenjivanje opasnosti, usuglašavanje aktivnosti, poticanje i postizanje najkvalitetnijeg odgovora na prijetnje i rizike od katastrofa na nacionalnoj razini. Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda je u obvezi uspostaviti nacionalu platformu za smanjenje rizika od katastrofa.

Usvojena je i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Makedonije o suradnji u zaštiti od prirodnih i tehničko – tehnoloških katastrofa.

Vlada Republike Hrvatske je donijela i zaključak o objavi Javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika Upravnog vijeća Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga.

Vlada RH je uputila na mišljenje Hrvatskom saboru više zakonskih prijedloga koje su u saborsku proceduru uputili klubovi zastupnika.

Na prijedlog Vlade Republike Hrvatske Davor Ivo Stier je razriješen s dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Republike Hrvatske radi odlaska na novu dužnost te je imenovan zamjenikom predstojnice Ureda predsjednika Vlade RH.

Na prijedlog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu s dužnosti predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji razriješen je Radovan Juričić a ovlast pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji do imenovanja novog predstojnika na temelju provedenog javnog natječaja je dana Mladenu Tomljanoviću.

Vlada RH je predložila Skupštini Društva Hrvatske poštanske banke d. d. da s dužnosti člana Nadzornog odbora Društva opozove dr. sc. Miru Kovačića a na to mjesto imenuje se Maja Vrtarić.



Pisane vijesti | Priopćenja