Priopćenje sa 73. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila prijedlog strategije i prijedlog akcijskog plana integriranog upravljanja granicom Republike Hrvatske (EU).

Usvojeno je i izvješće o korištenju pretpristupnih fondova Europske unije za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2008. godine (provedba Zaključka Hrvatskog sabora od 06. listopada 2005. godine).

Vlada RH je također usvojila odluku o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka i riba na području posebnog rezervata Malostonskog zaljeva i Malog mora, odluku o davanju suglasnosti na davanje koncesije na prijenos pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka i riba te odluku o davanju suglasnosti na prijenos koncesije pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja cestovno-nautičke benzinske stanice Blatine.

Danas je usvojena i odluka o osnivanju Radne skupine za pripremu novog modela upravljanja državnom imovinom. Predsjednik Radne skupine je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, zamjenik Vedran Duvnjak, a članovi Jozo Sarač i Zdenka Pogarčić.

Usvojeno i izvješće o radu zastupnice Vlade RH pred Europskim sudom za ljudska prava za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2008. godine.

Vlada Republike Hrvatske je prihvatila pokroviteljstvo nad prvom regionalnom konferencijom „Sigurnost gradova 2009.“, koja će se održati u Zagrebu 07. i 08. travnja te nad međunarodnim tradicionalnim otvorenim taekwondo prvenstvo 16. DAN-GUN OPEN 2009.

Na prijedlog potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor novim članom Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe za osobe s invaliditetom imenovan je mr. sc. Ante Vučić.

Vlada Republike Hrvatske razriješila je prof. dr. sc. Petra Selema s funkcije dosadašnjeg člana Upravnog odbora Hrvatske matice iseljenika. Novim članom imenovan je Tomislav Paškvalin.



Pisane vijesti | Priopćenja