Priopćenje sa 74. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila odluku o dopuni Odluke o osnivanju Radne skupine za pripremu novog modela upravljanja državnom imovinom. U Radnu skupinu su uz dosadašnjeg predsjednika, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, zamjenika Vedrana Duvnjaka i članove Jozu Sarača i Zdenku Pogarčić ušli Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata i Đuro Popijač predstavnik HUP-a.

Vlada RH je usvojila danas i prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o prijenosu 25% + 1 dionice društva Sunčani Hvar d. d., Hvar, Gradu Hvaru.

Usvojen je i nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama Zakona o kulturnim vijećima.

Vlada je usvojila i prijedlog uredbe o sustavu brze razmjene službenih obavijesti o proizvodima koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača. (EU)

Također je usvojen i prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o kategorijama, vrstama i klasifikaciji otpada s Katalogom otpada i Listom opasnog otpada (EU) te prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o nadzoru prekograničnog prometa otpadom. (EU)

Vlada Republike Hrvatske usvojila je i prijedlog odluke o objavljivanju pravila o državnoj potpori u obliku jamstava (EU), prijedlog uredbe o osnivanju Agencije za poljoprivredno zemljište te prijedlog nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima, za razdoblje od 2009. do 2011. godine.

Prihvaćeno je izvješće o aktivnostima na uspostavi Nacionalne infrastrukture prostornih podataka u 2008. godini.
Prihvaćen je prijedlog zaključka o objavi Javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika i četiri člana Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa te prijedlog zaključka u vezi s upućivanjem Javnog poziva za prijavu kandidata za predsjednika i šest članova prvog saziva Nacionalnog vijeća za šport.
Na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa te temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju Mihaela Adamović je imenovana ravnateljicom Uprave za inspekcijske poslove.
Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture ravnateljem Uprave zračnog prometa imenovan je mr. sc. Jure Šarić.
Na prijedlog potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s dužnosti člana Vijeća za djecu razriješena je Mira Čokić a imenovana Marijana Cikoja.
Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture s dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Šibenik razriješen je te ponovno imenovan Boris Fantulin kao i članovi Stjepan Vuk, Novica Ljubičić, Damir Pilipac te kap. Janez Lakoš.
Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture s dužnosti člana Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome kao i s dužnosti člana Radne skupine za praćenje Akcijskog plana Desetljeće za uključivanje Roma 2005.-2015. razriješen je Krešo Antonović te imenovan Igor Maly.




Pisane vijesti | Priopćenja