Priopćenje sa 79. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o produljenju roka korištenja oklopnih transportera Misiji Europske unije za uspostavu vladavine prava na Kosovu EULEX KOSOVO. Rok korištenja dvaju oklopnih transportera koje je Republika Hrvatska, u skladu s odlukom od 15. listopada 2009. godine, ustupila za potrebe Misije Europske unije za uspostavu vladavine prava na Kosovu EULEX KOSOVO produljuje se za još godinu dana.

Odobrava se produljenje roka za popravak stranog ratnog broda u vlasništvu Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u brodogradilištu „Kraljevica“ u Kraljevici do 31. prosinca 2010. godine.

Vlada je dodijelila koncesiju za crpljenje mineralnih voda društvu Podravka d.d., Koprivnica- Tvornici „Studenac“ Lipik. Vlada je na sjednici 4. veljače 2010. godine donijela Zaključak o pokretanju postupka za dodjelu koncesije društvu Podravka d.d. Koprivnica-Tvornici „Studenac“ Lipik. Hrvatske vode su izradile obnovljene stručne podloge i utvrdile uvjete za dodjelu koncesije.

Na sjednici je Vlada dala suglasnost na prijenos koncesije pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene-luke nautičkog turizma u Novigradu s društva Civitas Nova d.d. na novog ovlaštenika Sigma Poslodovstvo d.o.o.

Također je dana suglasnost na Izmjene i dopune Odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za luku posebne namjene-športsku luku Srima, kojom se produžuje koncesija na dodatnih osam godina.

Donesen je zaključak o potpori Projektu izgradnje polivalentnog sportskog centra unutar gospodarske zone Bistra u Općini Bistra. U Gospodarskoj zoni Bistra trenutno je 1,2 milijuna četvornih metara građevinsko zemljište za koje je donesena potrebna prostorno-planska dokumentacija, te su ishođene lokacijske dozvole i potvrde glavnih projekata kompletne infrastrukture. Projekt polivalentnog centra sastojao bi se od natjecateljske staze za kružne utrke FIA svjetskog prvenstva, otvorenog i zatvorenog karting centra, hotela s welness centrom i bazenom, heliodroma te ostale neophodne infrastrukture i dodatnih sadržaja.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo nad manifestacijom „Četvrti hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade“, koja će se održati od 1. do 3. listopada 2010. godine, u Dubrovniku.

Donesena je Uredba o objavi Dodatka Sporazumima o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o: Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina, Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora, Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, Programu financiranja sudjelovanja Hrvatske u transnacionalnim programima Europske teritorijalne suradnje Europskog fonda za regionalni razvoj „Jugoistočna Europa“ i „Mediteran“, u okviru IPA komponente Prekogranična suradnja za 2007. i 2008. godinu.

Vlada je upoznata s Memorandumom o suglasnosti između Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Republike Hrvatske i Nacionalnog centra za marketing i istraživanje cijena Ministarstva vanjskih poslova Republike Bjelarus, potpisanim 17. lipnja 2010. godine u Minsku.

Državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa imenovan je Damir Kontrec.

Na dužnost predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) na ministarskoj razini imenovan je Davorin Mlakar, a na dužnost predstavnika na razini viših službenika u Upravnom odboru spomenute međunarodne organizacije imenovan je Davor Ljubanović.



Pisane vijesti | Priopćenja