Priopćenje sa 81. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela izmjene i dopune Uredbe o viznom sustavu, kojom se ukidaju vize za nositelje diplomatskih putovnica Alžirske Narodne Demokratske Republike, Hašemitske Kraljevine Jordana, Republike Kosova, Republike Kazakstan, Republike Kolumbije i Republike Perua. Također je donesena Uredba o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država o ukidanju viza za nositelje hrvatskih diplomatskih i službenih putovnica te za nositelje meksičkih diplomatskih i službenih putovnica.

Vlada je obila zahtjev udruge građana GONG za dostavljanjem preslika dnevnih redova sjednica Vlade Republike Hrvatske zatvorenih za javnost. Naime, razlog uskraćivanja prava na pristup informaciji je taj što su dnevni redovi zatraženih sjednica označeni stupnjem tajnosti „Tajno“ i „Vrlo tajno“.

Donesen je i Zaključak u vezi sa sklapanjem Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta „Vinske ceste – Zmajevac“, između Općine Kneževi Vinogradi, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva turizma.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 4. Konvencijom hrvatskih izvoznika i dodjelom nagrada „Zlatni ključ“, koje će se održati u Zagrebu, 25. svibnja ove godine, te nad obilježavanjem 130. obljetnice rođenja znanstvenika Milutina Milankovića, koje će se održati u Dalju, 29. i 30. svibnja ove godine.

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne skrbi, Maja Grba Bujević imenovana je privremenom ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, koja će provesti postupak upisa Zavoda u sudski registar.

Temeljem provedenog postupka po objavljenim javnim pozivima, Vlada je Hrvatskom saboru uputila prijedlog za imenovanje Gorana Matešića predsjednikom te mr. sc. Nikole Popovića i Zorana Ravlića članovima Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga.

Miroslav Mihoci imenovan je novim članom Nadzornog odbora Trgovačkog društva Lipovica d.o.o., nakon opoziva dosadašnjeg člana mr. sc. Ivana Damjanovića.

Mr. sc. Božidar Pankretić imenovan je predsjednikom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a članovima su imenovani Petar Čobanković, Silvia Cikoš, Žaklina Jurišić i Nada Zrinušić.



Pisane vijesti | Priopćenja