Priopćenje sa 86. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske je usvojila prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o ispunjavanju obveza iz poglavlja 32. „Financijski nadzor“.

Vlade Republike Hrvatske je dala mišljenje o Izvješću o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 2008. godini, mišljenje o godišnjem izvještaju o radu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za 2008. godinu te o radu Nacionalnog vijeća za znanost za 2008. godinu.

Usvojen je također prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o određivanju robe koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola (EU) te prijedlog strategije razvoja Hrvatskog zavoda za norme za razdoblje 2009. – 2011. godine, s Planom aktivnosti u provođenju strategije razvoja Hrvatskog zavoda za norme za razdoblje 2009. – 2011. godine (EU).

Vlada RH usvojila je prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Komisije Europskih zajednica o Programu financiranja sudjelovanja Hrvatske u transnacionalnim programima Europske teritorijalne suradnje Europskog fonda za regionalni razvoj „Jugoistočna Europa“ i „Mediteran" u okviru komponente Prekogranične suradnje Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), za 2008. godinu.

Usvojeni su prijedlozi odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Komisije Europskih zajednica o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina, Hrvatska – Srbija i Hrvatska – Crna Gora, u okviru komponente Prekogranična suradnja programa IPA, za 2008. godinu.

Vlada Republike Hrvatske je usvojila i prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Kraljevine Švedske o izmjenama i dopunama Posebnog ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Kraljevine Švedske o provedbi provedbene faze projekta „Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj“.

Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade RH i Vlade NR Kine o gospodarskoj suradnji te prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Srbije o gospodarskoj suradnji, usvojeni su na današnjoj sjednici Vlade.

Vlada je usvojila i prijedlog zaključka u vezi s potpisivanjem Programa suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Ministarstva obrazovanja i znanosti Crne Gore u području znanosti, tehnologije o obrazovanja, za razdoblje od 2009. do 2012. godine.

Danas je usvojen i prijedlog zaključka u vezi s potpisivanjem Programa suradnje u području kulture između Vlade RH i Vlade Ruske Federacije za godine 2009. – 2011.

Vlada je usvojila prijedlog odluke o davanju suglasnosti Javnoj ustanovi „Park prirode Kopački rit“, za zaključivanje Ugovora o realizaciji projekta „Restauracija staništa i razvoj turizma u Kopačkom ritu“ Vlada Republike Hrvatske je prihvatila pokroviteljstvo nad 9. festivalom komorne glazbe Julian Rachlin & Friends, koji će se održati u Dubrovniku od 30. kolovoza do 12. rujna 2009. godine, Vlada će biti pokrovitelj nagrade „Zlatna bilanca“ u Zagrebu, 29. lipnja 2009. godine, manifestacije „Svetoivanjski dani“ (Sveti Ivan Zelina, 23. do 28. lipnja 2009. godine) te pokrovitelj motoutrke za prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a, pod nazivom „nagrada Križevaca 2009“ u Križevcima, 21. lipnja 2009. godine.

Vlada je prihvatila prijedlog o sudjelovanju Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2010 Shanghai, Narodna Republika Kina te prijedlog odluke o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog odbora Republike Hrvatske za Svjetsku izložbu EXPO 2010.

Na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova Vlada Republike Hrvatske je razriješila Vladimira Fabera, s funkcije glavnog ravnatelja policije te ga imenovala novim državnim tajnikom u MUP-a. Novim privremenim glavnim ravnateljem Ravnateljstva policije do okončanja postupka po javnom natječaju imenovan je Oliver Grbić.

Na prijedlog potpredsjednice Vlade RH i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zbog nemogućnosti obnašanja dužnosti Zdenko Žunić je razriješen s funkcije privremenog upravitelja Zaklade „Hrvatska za djecu“. Privremenim upraviteljem koji je ovlašten zastupati Zakladu i poduzimati sve potrebne radnje do imenovanja upravitelja temeljem Zakona o Zakladi „Hrvatska za djecu“ imenovan je dr. sc. Stjepan Adanić.

Na prijedlog Ministarstva financija članovima Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, kao predstavnika Vlade RH, imenovani su mr. sc. Krešimir Dragić, Damir Kaufman te Stanko Kršlović dok će preostalih pet članova izabrati predstavnici udruga subjekata nadzora pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja novim članovima Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište imenovani su Željko Vincek, prof. dr. sc. Davor Romić, Ivan Pavliček i Nikola Sužnjević s time da je predsjednik Upravnog vijeća po položaju ministar poljoprivrede.

Novim članom Uprave Društva Jadranski naftovod d. d. imenovan je Petar Grđan, a dužnosti dosadašnjeg člana razriješen je Vladimir Vranković na osobni zahtjev.



Pisane vijesti | Priopćenja