Priopćenje sa 93. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za prolongat Ugovora o kreditnom okviru kod Societe Generale-Splitska banka d.d. u ukupnom iznosu do 6.000.000,00 eura. Prolongat ovih kratkoročnih okvira omogućit će nesmetano poslovanje HEP grupe u 2011. godini, kao rezerva u slučaju novih poremećaja na tržištu.

Hrvatskoj elektroprivredi d.d. dana je i suglasnost za prolongat revolving limita kod Reiffeissbank Austria d.d. u ukupnom iznosu do 20.000.000,00 eura. Radi se također o omogućavanju nesmetanog poslovanja HEP grupe u 2011. godini, kao rezerva u slučaju novih poremećaja na tržištu.

Vlada je dala suglasnost društvu AKD Zaštita d.o.o. i Agenciji za komercijalnu djelatnost d.o.o., za dugoročno zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., radi poslovnog financiranja za obrtnim sredstvima.

Donesena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za raspolaganje sredstvima za nabavu poštanskih usluga u 2010. i 2011. godini u cilju lakše provedbe nabave poštanskih usluga.

Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u razdoblju od 2011. do 2013. u ukupnom iznosu do 205.738.008 kuna za nabavu cjepiva prema Programu obveznog cijepljenja i Programu obvezne imunizacije, seroprofilakse i kemoprofilakse za posebne skupine stanovništva i pojedince pod povećanim rizikom, i to s iznosom do 68.579.336 kn godišnje. Također, daje se prethodna suglasnost ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za raspolaganje sredstvima za nabavu cjepiva prema Programu obveznog cijepljenja i Programu obvezne imunizacije, seroprofilakse i kemoprofilakse za posebne skupine stanovništva i pojedince pod povećanim rizikom, za razdoblje od 2011. do 2013. godine, planirane vrijednosti 205.738.008 kuna sukladno odlukama Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vlada je donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu (KFOR). U prosincu 2010. godine u mirovnu operaciju NATO-a na Kosovu (KFOR) uputit će se na rok do četiri mjeseca 20 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i to 12 pripadnika letačkog osoblja (6 pilota i 6 tehničara letača) i 8 pripadnika zemaljskog osoblja. Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske za potrebe sudjelovanja u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu (KFOR) koristit će dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Također, usvojen je Prijedlog Odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji Europske unije „EU NAVFOR Somalija – ATALANTA te upućen Hrvatskom saboru na daljnji postupak.

Donesena je Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u uvali Luke na dijelu k.o. Tisno. Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 30 godina, a radi se o površini pomorskog dobra od ukupno 63 345 metara kvadratnih, od čega 8 835 metara kvadratnih kopnenog prostora,a 54 510 metara kvadratnih morskog akvatorija.

Vlada je donijela Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2010. godinu, Humanitarnoj udruzi „RTL pomaže djeci“ za sredstva uplaćenog PDV-a za humanitarnu kampanju „Budi mi prijatelj 2010.“, u iznosu od 184.095,45 kn.

Objavit će se Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kazakstan o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Također, objavit će se i Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije o suradnji u području zdravstva i medicine.

Pokreće se postupak za sklapanje Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt integracije u EU Natura 2000. Sklapanje ovog Ugovora predlaže se radi jačanja sustava zaštite prirode i uspostave integrirane ekološke mreže, što je obveza koja proizlazi za sve države članice Europske unije temeljem Direktive o staništima i Direktive o pticama. Osnovni je cilj projekta pružanje podrške javnim ustanovama koje upravljaju nacionalnim parkovima, parkovima prirode i zaštićenim prirodnim vrijednostima u županijama pri usvajanju ciljeva očuvanja europske ekološke mreže NATURA 2000.

Dubravka Šimonović razriješena je dužnosti članice Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za ljudska prava, a novom članicom imenovana je Vesna Batistić Kos.



Pisane vijesti | Priopćenja