Priopćenje sa 98. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 98. sjednice donijela Godišnji program strateških robnih zaliha za 2013. godinu. S obzirom da je ova točka dnevnog reda klasificirana oznakom „vrlo tajno“ nismo u mogućnosti objaviti detalje ove Odluke, sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/02).

Izmijenjena je Odluka o imenovanju zastupnika povodom tužbe Republike Hrvatske. Pravilima Suda određeno je da se podnesci stranaka klasificiraju određenim stupnjem tajnosti, stoga Prijedlog odluke nije moguće objaviti.

Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o održavanju zgrada (Narodne novine, broj 64/97). Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Također, Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom točke 1. alineje 4. Odluke o određivanju pravnih osoba u državnom vlasništvu ovlaštenih za obavljanje poslova izrade zaštićenih isprava i tiskanica, od 12. srpnja 2008. godine. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Božidar Ljubić imenovan je zamjenikom ravnatelja Državnog zavoda za mjeriteljstvo, na razdoblje od četiri godine.

Radi prestanka mandata potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, razriješena je predstojnica Ureda potpredsjednika Sonja Žerjav, s danom 30. lipnja 2013. godine.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a sukladno Zakonu o izmjenama i dopuni Zakona o osnivanju Agencije za investicije i konkurentnost, kojim je smanjen broj članova Upravnog vijeća, razriješeni su dosadašnji članovi Hrvoje Dokoza, Marko Krištof, Oliver Kumrić, Denis Čajo, Ljubomir Kučić, Filip Cezner, Berislav Šipuš i Saša Zelenika. Također, imenovana je nova članica Upravnog vijeća Agencije, Sabina Škrtić, kao predstavnica Ministarstva gospodarstva.

Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se izbor Mirka Žužića za novog člana Nadzornog odbora.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Glavnoj skupštini društva Badel 1862. d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Darka Štefančića te izbor Tihomira Novotnija za novog člana, kojeg se istovremeno Nadzornom odboru predlaže za predsjednika.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Irena Miličević predlaže se Skupštini društva Hrvatske ceste d.o.o. za izbor nove članice Nadzornog odbora, a istodobno Nadzornom odboru za izbor predsjednice.

Opoziv Zlatana Kuljiša, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora te izbor novih članova Snježane Josipović i Dalibora Obradovića, predlaže se Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Skupštini društva Jadrolinija Rijeka predlaže se, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, opoziv Marine Medarić, dosadašnje članice Nadzornog odbora te imenovanje Slavka Lončara novim članom, koji se ujedno predlaže za izbor zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.

Razrješenje dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Zvonimira Novosela predlaže se Skupštini društva Autocesta Rijeka Zagreb d.d.

Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. predlaže se razrješenje dosadašnje članice Nadzornog odbora Snježane Josipović.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. predlaže se opoziv članice Nadzornog odbora Marine Halužan te izbor nove članice Romane Palčić.

Razriješen je Luka Vončina, predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničke bolnice Dubrava te je Nevenka Brkić imenovana novom predsjednicom Vijeća.

Dosadašnji predsjednici i članovi upravnih vijeća zdravstvenih ustanova, u kojima se provodi sanacija sukladno odlukama o sanacijama zdravstvenih ustanova, razriješeni su, te su imenovani predsjednici i članovi sanacijskih vijeća zdravstvenih ustanova, i sanacijski upravitelji, s time da je predsjednik sanacijskog vijeća predstavnik Ministarstva zdravlja, a članovi su predstavnik Ministarstva financija i pojedine zdravstvene ustanove.

Tako je razriješen predsjednik Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Požega Marijan Aladrović i članovi Drago Lucić i Damir Poljanac, Sandra Pavić imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća, Sanja Vukelić i Antun Cimerman članovima, a Željko Glavić sanacijskim upraviteljem.

Razriješeni su i Ante Todorić, predsjednik Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Vinkovci te članovi Gabrijel Šokičić i Pavo Lucić, Jasminka Hlupić imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća, Branko Vladetić i Aleksandar Trajer članovima, a Dubravko Korenika sanacijskim upraviteljem.

Što se tiče Opće bolnice Karlovac, razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Željko Gojšić i članovi Josip Zaborski i Ana Stavljenić Rukavina. Iva Šuman imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća, Ivo Ćaleta i Želimir Korać članovima, a Rade Cvjetičanin sanacijskim upraviteljem.

U Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Zoran Gošek i članovi Melita Samoborec i Zdravko Sabolek. Predsjednicom Sanacijskog vijeća imenovana je Maja Hleb, Anita Skvaža i Wajih Hammoud su članovi, a sanacijski upravitelj je Petar Stapar.

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Pejo Trgovčević, razriješen je, kao i članovi Vesna Krnjaić i Admira Bulić. Dušan Mandac imenovan je predsjednikom Sanacijskog vijeća, Mladenka Perić i Jasenka Štampalija-Janković članicama, a Damir Pahić sanacijskim upraviteljem.

U Općoj bolnici Varaždin razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Nikola Kučiš i članovi Mario Medenjak i Dražen Klarić, Vlatka Bilas je predsjednica Sanacijskog vijeća, članovi su Slavka Malenica i Tonći Dujmović, a Dubravko Tršinski imenovan je sanacijskim upraviteljem.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Tomislav Tolušić i članovi Tomislav Boban i Ana-Marija Petin, Damir Barić imenovan je predsjednikom Sanacijskog vijeća, Nada Čavlović Smiljanec i Goran Jelaska članovima, a sanacijska upraviteljica je Marijana Živko.

U Općoj bolnici Zabok razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Boris Filipović-Grčić i članovi Boris Karažija i Stanko Majdak, Ivana Šuman imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća, Marijan Čižmešija i Tihomir Vančina imenovani su članovima, a Ivan Švajger sanacijskim upraviteljem.

Zorislav Rodek razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Bolnice za plućne bolesti i TBC Klenovnik, kao i članovi Davor Hojski i Antun Đukić. Predsjednicom Sanacijskog vijeća imenovana je Jasminka Katić-Bubaš, članovima su imenovani Marica Maršić i Vlatko Pavlić, a sanacijski upravitelj je Andrija Golub.

Također je razriješena predsjednica Upravnog vijeća Specijalne bolnice za kronične bolesti Novi Marof Ruža Jelovac i članovi Dario Poljak i Narcisa Hegedušić, Vlatka Bilas imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća, Danica Škrgatić i Gordana Štirjan Marković članicama, a Mladen Smoljanec je sanacijski upravitelj.

U Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Igor Šket i članovi Damir Pahić i Vlado Palčić, Danica Kramarić je predsjednica Sanacijskog vijeća, članovi su Ana Michieli Pavuna i Dijana Dasović, a Marina Kovač je sanacijska upraviteljica.

Razriješeni su i dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Goranka Štefanić i članovi Mira Visković i Marija Drekar-Vusilović, te je Vlatka Bilas imenovana predsjednicom Sanacijskog vijeća, Silvija Radoš i Sunčica Šebečić članicama, a Damir Mihalić sanacijskim upraviteljem.

Naposljetku, u Domu zdravlja Petrinja razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Tatjana Puškarić i članovi Jelena Sužnjević, Vladimir Kaurinović i Damir Jusufović. Predsjednikom Sanacijskog vijeća imenovan je Dušan Mandac, Marija Grbić-Padjen i Darko Srbljanin su članovi, a Krešo Kovačićek je sanacijski upravitelj.

Dosadašnji član Komisije za provedbu postupaka javnih natječaja za davanje državnih lovišta u zakup Nikica Šprem je razriješen, a Dejan Konjević imenovan je novim članom Komisije.

S danom 30. lipnja 2013. godine, razriješeni su dosadašnji predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji Mirko Vilajtović i predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji Vera Pajalić. Također, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovani su novi predstojnici ureda državne uprave, na razdoblje od četiri godine, s danom 1. srpnja 2013. godine. Mario Vučinić je predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji, Jasna Turak u Primorsko-goranskoj županiji i Andrijana Ćelap u Osječko-baranjskoj županiji. Također je povučena ovlast za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave, s danom 30. lipnja 2013. godine, Mirku Vilajtoviću u Brodsko-posavskoj županiji i Veri Pajalić u Primorsko-goranskoj županiji, kao i Ivanu Plaščaku u Osječko-baranjskoj županiji.



Pisane vijesti | Priopćenja