Priopćenje sa sjednice 67. Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice usvojila rješenja o raspuštanju Općinskih vijeća i imenovanju povjerenika Vlade Republike Hrvatske u općinama: Babina Greda, Gradište i Milna. Povjerenikom Vlade Republike Hrvatske u Općini Babina Greda imenovan je Ivan Bosančić, povjerenikom u Općini Gradište Josip Vrhovac te Orlanda Tomić, povjerenicom u Općini Milna.

Usvojena je uredba o tarifi za utvrđivanje vrijednosti iznosa naknade za pružanje primarne i sekundarne pravne pomoći za 2009. godinu.

Vlada RH je usvojila također odluku o dopuni Odluke o osnivanju Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom, pa će tako u Povjerenstvu biti i predstavnik Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Na prijedlog ravnatelja Državnog zavoda za mjeriteljstvo, uz suglasnost Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, Vlada Republike Hrvatske imenovala je Krešimira Vrgoča, pomoćnikom ravnatelja u Službi za mjeriteljstvo te Miroslava Banića, pomoćnikom ravnatelja u Službi za plemenite kovine i homologaciju.
Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture, s dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova razriješena je Tatjana Krilić a novim članom imenovan je Joško Nikolić.
Na prijedlog potpredsjednice Vlade RH i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, zamjenikom predsjednice Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“, iz redova imenovanih članova Upravnog odbora, imenovan je Krunoslav Mesarić.




Pisane vijesti | Priopćenja