Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o načinu prodaje, cijeni i uvjetima prodaje dionica društva Belje d.d., Darda, radnicima istog društva. Od prodaje se izuzima 1.262.739 dionica Društva koje se nalaze u portfelju Hrvatskog fonda za privatizaciju, pojedinačne nominalne vrijednosti 100,00 kuna po dionici. HFP se zadužuje da radnicima Društva proda svih 1.262.739 dionica, po cijeni od 30,00 kuna po dionici po određenim uvjetima koji su sastavni dio Odluke.

Takva je Odluka donesena i u slučaju društva Čateks d.d., Čakovec, te će se radnicima Društva 63.660 dionica nominalne vrijednosti 300,00 kuna prodati po cijeni od 36,00 kuna po dionici.

Vlada je zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 48.891 dionicu društva Meiso d.d., Goričan, ukupne nominalne vrijednosti 14.667.300,00 kuna iz državnog portfelja, što čini 78,86% temeljnog kapitala Društva, pod posebnim uvjetima.

Donesena je Odluka o odobravanju sredstava vezano uz ispunjenje preduvjeta za provedbu IPA projekta „Vodoopskrbni i kanalizacijski sustav s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za Grad Knin“, koji je odobren Odlukom Europske komisije 6. studenog 2009. godine i vrijedan 15,7 milijuna EUR. Na teret sredstava Državnog proračuna Gradu Kninu odobrava se iznos od 1.166.706,54 kune za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za potrebe izgradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže i pristupne prometnice uređaju za pročišćavanje. Ovaj projekt ima velik značaj na lokalnoj i regionalnoj, a samim time i na državnoj razini. Njegova bi realizacija trebala rezultirati sanacijom cjelokupne vodovodne mreže, rekonstrukcijom većeg dijela kanalizacijskog sustava te izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za Grad Knin.

Također, Vlada je donijela Odluku o podmirenju troškova izgradnje 110 m spoja oborinske kanalizacije romskog naselja Pribislavec u Međimurskoj županiji s postojećom infrastrukturom. Odobrena su sredstva najviše do 180.000,00 kuna.

Odlukom o dodjeli novčane pomoći za nabavku repromaterijala za potrebe proljetne sjetve 2010. godine za Zajednicu Hrvata povratnika Bosanske Posavine Općina Višnjik-Derventa, odobren je iznos od 200.000,00 kuna iz sredstava Državnog proračuna za 2010. godinu.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad dodjelom nagrada „Ulagač godine“ i predstavljanjem posebnog izdanja publikacije European Times o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku, koje će se održati u Zagrebu, 11. studenog ove godine.

Vlada je danas upoznata s Memorandumom o suglasnosti između Vlade RH i Vlade Kanade o mobilnosti mladih, koji je sklopljen potpisivanjem Izjave, u Zagrebu, 7. svibnja 2010. godine.



Pisane vijesti | Priopćenja