Priopćenje sa zatvorenog dijela 1. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu 1. sjednice, Vlada Republike Hrvatske raspravljala je o kadrovskim pitanjima. Tako je Neven Zelić razriješen dužnosti predstojnika Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a novim je predstojnikom Ureda imenovan dr. sc. Davor Božinović.
 
Također, Tomislav Pokaz razriješen je dužnosti zamjenika predstojnika Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a zamjenicom predstojnika Ureda imenovana je Tena Mišetić.
 
Radi odlaska na novu dužnost, Andreja Gabrijel razriješena je dužnosti zamjenice glavnog tajnika Vlade Republike Hrvatske  te je imenovana glavnom tajnicom Vlade Republike Hrvatske.      
 
Sanji Palčić, državnoj službenici koju je Vlada ovlastila za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, ali joj ističe rok od šest mjeseci, ponovno je dana ovlast za obavljanje tih poslova, s danom 10. studenoga 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.
 
Povučena je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova Damiru Sabljaku te je dana nova ovlast državnoj službenici Loreti Bertoša-Kušen za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.
 
Razriješen je dio dosadašnjih članova Savjeta za nacionalne manjine, prof. dr. sc. Milorad Pupovac, Mile Horvat, Mirko Rašković, dr. sc. Furio Radin, Šandor Juhas, Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi te je, s danom 14. listopada 2016. godine, imenovan dio novih članova, koji su po položaju izabrani zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, prof. dr. sc. Milorad Pupovac, Mile Horvat, Boris Milošević, dr. sc. Furio Radin, Vladimir Bilek, Robert Jankovics, Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi.
 
Damir Krstičević određen je članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi.
 
Opozvani su dosadašnji predstavnici Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću, Bernardica Juretić, Tomislav Tolušić, prim. dr. sc. Nada Šikić, Tomislav Panenić, dr. sc. Zdravko Marić i doc. dr. sc. Dario Nakić.
 
Razriješeni su dosadašnji predsjednik i član Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, prof.dr.sc. Davor Romić i Tomislav Tolušić, a Tomislav Tolušić imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za poljoprivredu.
 
Također, prof. dr. sc. Davor Romić razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište, a Tomislav Tolušić imenovan je novim predsjednikom, koji je po položaju ministar nadležan za poljoprivredu.
 
I na kraju, radi podnošenja ostavki sadašnjeg općinskog načelnika i zamjenice općinskog načelnika Općine Jelenje, Zdenko Holenko imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova općinskog načelnika Općine Jelenje. 

Najave