Priopćenje sa zatvorenog dijela 166. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje, 166. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajalište za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE), koje će se održati 5. i 6. lipnja. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Donesena je Odluka radi provedbe točke IV. Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske broj: U-IIIA-322/2009, od 19. prosinca 2013. godine. Tekst Odluke možete pronaći na stranici Vlade www.vlada.hr.

Usvojen je Zaključak o odobravanju nabave Ministarstvu unutarnjih poslova. Sukladno Pravilniku o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova (Narodne novine, broj 107/2012) Zaključak je označen stupnjem tajnosti "ograničeno" te ga nije moguće objaviti.

Dana je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak, stoga Prijedlog nije moguće objaviti.

Odobrena su sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu Ministarstvu pravosuđa. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) Rješenje je označeno stupnjem tajnosti "povjerljivo" te ga nije moguće objaviti.

Što se tiče kadrovskih pitanja, mr.sc. Ante Mišura imenovan je pomoćnikom ministra poljoprivrede koji će upravljati radom Uprave ribarstva.

Utvrđen je Prijedlog odluke o razrješenju predsjednice i dijela članova Nacionalnog vijeća za sport, radi isteka mandata, i to: Danire Bilić, Gordana Kožulja, Marije Anzulović, Damira Poljaka, Ratka Rudića, dr. sc. Valentina Barišića te Slavka Goluže. Također, utvrđen je Prijedlog odluke o imenovanju predsjednika i 6 članova Nacionalnog vijeća za sport, od kojih se predsjednik i 5 članova imenuje na prijedlog Vlade temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, a jedan član na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, te je upućen Hrvatskom saboru na donošenje. Tako je za predsjednika predložen Predrag Sloboda, a za članove Nikola Pilić, Haris Pavletić, Gordan Kožulj, Dubravko Šimenc, Katica Ileš te Danira Bilić.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Barbara Dorić imenovana je predsjednicom Uprave Agencije za ugljikovodike.

Upravnom odboru Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije predlaže se imenovanje Borisa Guine zamjenikom predsjednika Uprave.

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Nadzornom odboru društva Hrvatska poštanska banka d.d. predlaže se imenovanje Tomislava Vuića predsjednikom Uprave te Tomislava Matije Varge članom Uprave.



Pisane vijesti | Priopćenja