Priopćenje sa zatvorenog dijela 205. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 205. sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o deklasifikaciji Zaključka o prihvaćanju Izvješća Radne skupine o sastanku predstavnika banke UBS AG održanom 20. i 21. listopada 2008. godine i Usuglašenog zapisnika sa sastanka, koji je potpisan 21. listopada 2008. godine. Na temelju članaka  8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) ova točka označena je stupnjem tajnosti „povjerljivo“ pa je stoga nije moguće objaviti.
 
Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima, pa je tako na osobni zahtjev razriješena Sanja Milanović, dosadašnja sanacijska upraviteljica Opće bolnice Našice te je Dražen Bedeković imenovan na tu dužnost.
 
Nova sanacijska upraviteljica Doma zdravlja Gospić je Ana Šikić Rosandić, a Marija Zorić razriješena je te dužnosti.
 
Imenovani su članovi i zamjenici članova u Odbor regija Europske unije, u mandatnom razdoblju 2015. – 2020. godine, sukladno Odluci o postupku imenovanja članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije (Narodne novine, broj 35/2013). Imenovani članovi su Vojko Obersnel, Nikola Dobroslavić, Valter Flego, Predrag Štromar, Jelena Pavičić Vukičević, Željko Turk, Snježana Bužinec, Danijel Marušić i Bruno Hranić. Zamjenici člana su Viviana Benussi, Jasna Petek, Ivan Vučić, Slavko Prišćan, Tulio Demetlika, Josipa Rimac, Dinko Pirak, Martin Baričević i Alojz Tomašević.
 
Isto tako, imenovan je novi član Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište Zoran Vasić, a dosadašnja članica Zvjezdana Blažić razriješena je.
 
Također, Zvjezdana Blažić razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća ustanove Savjetodavna služba, a Zoran Vasić imenovan je novim članom.
 

Pisane vijesti | Priopćenja