Priopćenje sa zatvorenog dijela 238. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 238. sjednice, Vlada Republike Hrvatske je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 28. svibnja 2015. godine br. 2014/2209, u vezi s trošarinama. Također, odgovorila je na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 18. lipnja 2015. godine br. 2015/2039, u vezi sa sigurnosti željeznica. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješeni su pomoćnici ministrice vanjskih i europskih poslova, Hrvoje Marušić i Vesna Batistić Kos, radi odlaska na nove dužnosti, a s danom 14. kolovoza 2015. godine. Maja Bakran Marcich, s danom 1. rujna 2015., imenovana je pomoćnicom ministrice koja će upravljati radom Uprave za europske poslove, a Jasna Ognjanovac, s danom 15. kolovoza, pomoćnicom ministrice koja će upravljati Upravom za multilateralne poslove i globalna pitanja. Na osobni zahtjev, a s danom 14. kolovoza, razriješena je i Vesna Cvjetković, glavna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova te je Hrvoju Cvitanoviću s danom 15. kolovoza 2015. dana ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika, do okončanja postupka za imenovanje glavnog tajnika temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.
 
Dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Antoaneta Bilić razriješena je te je Tatjana Kreč imenovana novom članicom.
 
Novim članom Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split imenovan je Vedran Kovačić, a dosadašnji član Dragan Ljutić razriješen je.
 
Miroslav Harjaček razriješen je dužnosti predsjednika Sanacijskog vijeća Klinike za dječje bolesti Zagreb te je novim predsjednikom imenovan Goran Gamilec.
 
Također je razriješen dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ Ratko Matijević te je Goran Gamilec imenovan na tu dužnost.
 
Razriješeni su dosadašnji predsjednik i tajnica Komisije Vlade Republike Hrvatske za rješavanje sporova o pravima općina, gradova i županija Edmond Miletić i Branka Pavičić.
 
Kao predstavnici nadležnih institucija, u Europski gospodarski-socijalni odbor imenovani su članovi iz Republike Hrvatske, u mandatnom razdoblju od 2015. – 2020. godine. Davor Majetić imenovan je članom na prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca, Dragica Martinović Džamonja na prijedlog Hrvatske gospodarske komore, Violeta Jelić na prijedlog Hrvatske obrtničke komore, Marija Hanževački na prijedlog Nezavisnih hrvatskih sindikata, Ana Miličević Pezelj na prijedlog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vilim Ribič na prijedlog Matice hrvatskih sindikata, te Lidija Pavić-Rogošić, Marina Škrabalo i Toni Vidan na prijedlog Ureda za udruge.
 
I na kraju, novim članicama Povjerenstva za praćenje provedbe javne rasprave o prijedlogu izmjena i dopuna programskih obveza Hrvatske radiotelevizije imenovane su Kristina Vlašiček-Novoselec i Lela Vujanić, kao predstavnice Vlade Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti | Priopćenja