Priopćenje sa zatvorenog dijela 44. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na današnjem zatvorenom dijelu svoje 44. sjednice prihvatila Izvješće o tijeku pregovaračkog procesa između Republike Hrvatske i Europske unije, te ocijenila da je s današnjim upućivanjem jedanaest „europskih zakona“ u saborsku proceduru uputila točno stotinu takvih zakona. Prema zacrtanoj dinamici, do kraja rujna pred Vladom bi se trebala naći tri zakonska prijedloga, a do kraja godine Vlada bi u saborsku proceduru trebala uputiti još 26 zakonskih prijedloga.

Vlada je također dala suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za preuzimanje obveza na teret sredstava Državnog proračuna za 2009. godinu, pa će se tako u proračunu za sljedeću godinu osigurati 12 milijuna kuna za izgradnju naselja samostalnih stambenih jedinica za Dom za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad. Na zatvorenom dijelu svoje sjednice, Vlada je donijela i Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Republike Hrvatske u „Mehanizmu Zajednice za civilnu zaštitu“.

Prihvaćeno je također i pokroviteljstvo nad prvim Danima elektroničkih medija, koji će se održati od 23. do 26. listopada ove godine u Trogiru. Vlada je na sjednici prihvatila i više kadrovskih rješenja. Radi isteka mandata, s danom 16. listopada 2008. godine, u Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, Vlada je uputila Hrvatskom saboru na donošenje prijedlog za razrješenje dosadašnjeg predsjednika Gorana Matešića, zamjenice predsjednika Marije Cvrlje, te članova Ante Perdića, Đanija Poropata i Gordane Horvat, te također i prijedlog za imenovanje, s danom 17. listopada 2008. godine, predsjednice Vlaste Pavličević, zamjenice predsjednice Marije Cvrlje, te članova Ante Perdića, Ivana Žilića i Dragice Markanović.

Također radi isteka mandata, s danom 14. listopada 2008. godine, u Vijeću za zaštitu tržišnog natjecanja, Vlada je uputila Saboru na donošenje prijedlog za razrješenje dosadašnje predsjednice Vijeća Olgice Spevec, te članova mr. sc. Nikole Popovića, dr. sc. Mirne Pavletić Župić te Milivoja Maršića, kao i prijedlog za njihovo ponovno imenovanje s danom 15. listopada.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na prijedlog ministra unutarnjih poslova, Marijan Benko imenovan je rukovodećim državnim službenikom, glavnim ravnateljem policije Ravnateljstva policije u Ministarstvu unutarnjih poslova. Dražen Breglec razriješen je dužnosti člana Nadzornog odbora HP – Hrvatska pošta d.d., a na to je mjesto imenovana Đurđa Adlešič, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske.



Pisane vijesti | Priopćenja