Priopćenje sa zatvorenog dijela 75. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 75. sjednice prihvatila Treće izvješće o provedbi Revidiranog akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetno Izvješće je klasificirano oznakom „ograničeno“.

Dana je suglasnost Glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske za zastupanje Republike Hrvatske.

Također, dana je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za predlaganje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak.

U još jednom predmetu dana je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za predlaganje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Utvrđeni su prijedlozi za imenovanje članova Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni na donošenje u Hrvatski sabor. Za članove Upravnog odbora Zaklade predlažu se Dario Vretenar, Dragan Poljak, Stipan Jonjić, Pavao Rudan, Dean Ajduković, Ljiljana Marks i Helena Sablić Tomić.

Razriješen je dosadašnji član hrvatskog izaslanstva Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Nikola Mendrila, a Igor Butorac imenovan je novim članom.



Pisane vijesti | Priopćenja