Priopćenje sa zatvorenog dijela 76. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 76. sjednice donijela odluku o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu iz strateških robnih zaliha. S obzirom da je ova točka dnevnog reda klasificirana oznakom „vrlo tajno“ nismo u mogućnosti objaviti detalje ove Odluke, sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/02).

Dana je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora u predmetima Gregović protiv Republike Hrvatske i Jurić protiv Republike Hrvatske. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske u vezi prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske, međunarodnim aktima i zakonom Odluke ministra znanosti, obrazovanja i sporta, od 27. rujna 2012. godine, o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, koje je sastavni dio Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Vlada izneseno pravno shvaćanje smatra u cijelosti neosnovanim te predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati predmetne prijedloge. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Također, Vlada je donijela odluku o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

U Hrvatski sabor upućeni su na donošenje prijedlozi za imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu. Dražen Lučić predložen je za predsjednika Vijeća, Domagoj Jurjević za zamjenika predsjednika Vijeća, a Zdravko Jukić, Nikola Popović i Marijan Bolarić za članove.

Mladenu Turkoviću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, s danom 23. veljače 2013. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Direkcije, a najduže na vrijeme od 6 mjeseci.



Pisane vijesti | Priopćenja