Priopćenje sa zatvorenog dijela 85. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 85. sjednice dala očitovanje u vezi prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom Uredbe o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Također, dano je očitovanje u vezi prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Što se tiče kadrovskih pitanja, u Hrvatski sabor upućeni su prijedlozi za razrješenje Marije Udiljak i Ljubomira Stefanovića, dosadašnjih članova Vijeća za elektroničke medije, s danom 30. travnja 2013. godine, radi isteka mandata te, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, prijedlozi za imenovanje Suzane Kunac i Gordane Simonović novim članicama navedenog Vijeća, s danom 1. svibnja 2013. godine.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Badel 1862 d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Uprave-generalnog direktora Srđana Oreba te imenovanje Ive Markotića na tu dužnost.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješeni su Nenad Lamer i Šani Samardžić, dosadašnji članovi Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu te su Ivo Afrić i Kristina Blagojević imenovani novim članovima, kao predstavnici Ministarstva zdravlja.

Radi isteka mandata, razriješeni su dosadašnji i imenovani novi članovi Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, koji se imenuju na prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za znanost i visoko obrazovanje te Donatorske skupštine Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Razriješeni su Lidija Gašparović, Petar Mladinić, Marko Jelić, Darko Tipurić, Vanja Sutlić, Darinko Bago i Ante Todorić, a imenovani Ružica Beljo Lučić, Lidija Gašparović, Mladen Pejković, Zvonko Kusić, Gordana Kovačević, Zvonimir Mršić i Goran Radman.

Isto su tako razriješeni, radi isteka mandata, članovi Odbora za standarde financijskog izvještavanja te su imenovani novi članovi Odbora. Vlado Brkanić razriješen je, a Tamara Cirkveni imenovana novom članicom, dok su Željko Faber, Danimir Gulin, Ivica Smiljan, Stjepan Tadijančević i Lajoš Žager razriješeni i ponovo imenovani.



Pisane vijesti | Priopćenja