Priopćenje sa zatvorenog dijela 91. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 91. sjednice donijela Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Također, dana je suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova za nabavu vozila sa specijalnom opremom. Na temelju Pravilniku o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova (Narodne novine, broj 107/2012) Prijedlog zaključka je označen stupnjem tajnosti “ograničeno”, stoga ga nismo u mogućnosti objaviti.

Vlada je dala odgovor Ustavnom sudu u vezi Prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, br. 74/2010, 142/2011 i 53/2012) i Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, broj 142/2011). Vlada predlaže da Ustavni sud ne prihvati Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog Konzularnog ureda u Republici Hrvatskoj. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Na prijedlog predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predstojnicom Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave (NN, 39/2013) imenovana je Mirela Stanić-Popović.

Vlada je Stanka Janića, na njegov osobni zahtjev, s danom 24. lipnja 2013. godine razriješila dužnosti pomoćnika ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Biljanu Lerman, na njezin osobni zahtjev, Vlada je s danom 9. lipnja 2013. razriješila dužnosti zamjenice predstojnika Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, za predstavnicu Ministarstva gospodarstva u Upravnom odboru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovana je mr.sc. Jelena Zrinski Berger.

Glavnoj skupštini društva Hoteli Makarska d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, za člana Nadzornog odbora, umjesto dosadašnje članice koja je podnijela ostavku, predlaže se izbor Veselka Gabričevića.

Sukladno Zakonu o potvrđivanju Sporazuma između Republike Hrvatske i Europske unije o sudjelovanju Republike Hrvatske u radu Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (NN – Međunarodni ugovori, broj 3/2013) Vlada je imenovala Željka Petkovića za predstavnika i Sanju Mikulić za zamjenicu predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama.



Pisane vijesti | Priopćenja