Priopćenje sa zatvorenoga dijela 114. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 114. sjednice Vlade, donesen je Prijedlog odluke o osnivanju Konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o zakonskim prijedlozima iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješena je zamjenica glavne ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo mr.sc. Tanja Milović.
 
Državnoj službenici Ireni Križ Šelendić ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za energetsku učinkovitost u zgradarstvu, projekte i programe Europske unije u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, s danom 23. travnja 2022. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 22. travnja.
 
Krešimir Partl i Nives Zvonarić imenovani su članovima, predstavnicima Vlade Republike Hrvatske, u Povjerenstvu za praćenje provedbe javne rasprave o programskim obvezama iz Prijedloga Ugovora između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2027.

Pisane vijesti