Priopćenje sa zatvorenoga dijela 118. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 118. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara i to: Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), koje se održava 11. i 12. listopada 2018. godine; Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 15. listopada 2018. godine; Vijeća za vanjske poslove (FAC), 15. listopada 2018. godine;  Vijeća za opće poslove (GAC), 16. listopada 2018. godine; te Vijeća za Vijeće za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), također 16. listopada 2018. godine.      
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je dala odgovor na tužbu Upravnom sudu u upravnom sporu protiv Rješenja tuženice Vlade Republike Hrvatske.
 
Donesena je odluka o davanju suglasnosti. Ova je točka označena stupnjem tajnosti "tajno" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi - https://bit.ly/2NzDs61
Podzakonski prijedlozi - https://bit.ly/2Of33q6
 
Na kraju, Vlada je, zbog isteka mandata, razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Središnjeg registra osiguranika Anu Vukas. Istodobno je Anu Vukas, na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovala članicom Upravnoga vijeća Registra u novome mandatnom razdoblju.
 

Pisane vijesti | Priopćenja