Priopćenje sa zatvorenoga dijela 120. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 120. sjednice, Vlada se Ustavnome sudu očitovala na  Zahtjev u vezi s podneskom Građanske Inicijative "Istina o Istanbulskoj" za sudjelovanjem u procesu provjere potpisa za raspisivanje državnog referenduma o otkazivanju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Zahtjev u vezi s podneskom Građanske Inicijative „Narod odlučuje“ pod nazivom: „Ustavna tužba protiv odluke Ministarstva uprave i šutnje Vlade Republike Hrvatske; predstavka Ustavnom sudu Republike Hrvatske protiv postupanja Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva uprave i zahtjev za provođenjem nadzora nad ustavnošću i zakonitošću državnog referenduma i zaštitom Ustava u vezi s obvezom Sabora da raspiše referendum u skladu s člankom 87. stavkom 3. Ustava Republike Hrvatske“. Cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluku Ustavnoga suda.
                                             
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi - https://bit.ly/2EQeLmW
 
Podzakonski prijedlozi- https://bit.ly/2Ap9NJv
 
Vlada je utvrdila prijedlog odluke o razrješenju dijela dosadašnjih članova Vijeća za zaštitu tržišnoga natjecanja, zbog isteka mandata, i to Denisa Matića, mr. sc. Ljiljane Pavlic i mr. sc. Tatjane Peroković, s danom 15. studenoga 2018. godine. Istodobno, utvrđen je prijedlog odluke o imenovanju dijela novih članova toga Vijeća, s danom 16. studenoga 2018. i to dr. sc. Mirte Kapural, mr. sc. Ljiljane Pavlic i Denisa Matića. Prijedlozi su upućeni u Hrvatski sabor na donošenje.
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja