Priopćenje sa zatvorenoga dijela 135. sjednice Vlade


Na zatvorenome dijelu današnje, 135. sjednice, Vlada je usvojila usmeno izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018., za mjesec prosinac 2018., kao i usmeno izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.                                                                                                    
Donesena je odluka o deklasifikaciji arhivskoga gradiva Komisije za koordinaciju aktivnosti vezanih uz nalaz i prodaju „Sevso kolekcije“.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima.
 
Zbog odlaska na novu dužnost, razriješen je pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Toma Galli, s danom 6. siječnja 2019. godine.
Istodobno, Gordana Vidović Mesarek i Miroslav Papa imenuju se pomoćnicom i pomoćnikom ministrice vanjskih i europskih poslova, s danom 7. siječnja 2019. godine.
 
Također je, zbog odlaska na novu dužnost, razriješena državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture mr. sc. Maja Markovčić Kostelac, s danom 1. siječnja 2019. godine.
 
Državnoj službenici Nediljki Vuko ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje istječe 1. siječnja 2019. godine.
 
Državnoj službenici Editi Grubišić također je ponovno dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje istječe 4. siječnja 2019. godine.
 
Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Radne skupine za suradnju sa Saveznom Državom Baden-Württemberg u Saveznoj Republici Njemačkoj, razriješivši dosadašnju predsjednicu mr. sc. Mariju Pejčinović Burić. Novom je predsjednicom spomenute Radne skupine imenovana Andreja Metelko-Zgombić.
 
Razriješena je dosadašnja zamjenica predsjednika Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata Barbara Dorić. Novim je zamjenikom predsjednika toga Stručnog povjerenstva, po položaju kao predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike, imenovan Marijan Krpan.
 
Vlada je razriješila dio članova Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale osobe i to: Denisa Kovačića, dr. med., Roberta Filipovića-Peršina i Roberta Markta. Novim je članovima toga Povjerenstva, kao predstavnike Ministarstva zdravstva, Sigurnosno-obavještajne agencije i Hrvatskoga Crvenoga križa, Vlada imenovala prof. dr. sc. prim. Vilija Beroša, dr. med., Dragu Gojaka i prim. Josipa Jelića, dr. med.
 
Zbog prestanka rada Državnoga zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, s danom 1. siječnja razriješen je ravnatelj toga zavoda mr. sc. Saša Medaković.
 
S danom 1. siječnja 2019. razriješen je i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić, zbog prestanka rada spomenute državne uprave.
 
Temeljem objedinjenoga prijedloga Hrvatske zajednice županija, Udruge općina u Republici Hrvatskoj i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, izmijenjena je Odluka o imenovanju članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije, u mandatnom razdoblju 2015.-2020. godine. Izmijenjenom odlukom razrješuje se dio dosadašnjih članova i zamjenika članova i to Predrag Štromar, Jelena Pavičić Vukičević, Snježana Bužinec, Viviana Benussi, Ivan Vučić, Tulio Demetlika i Josipa Rimac.
Novim se  članicama i članovima u Odbor regija Europske unije u navedenom mandatnom razdoblju imenuju Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i Ivan Gulam, općinski načelnik Općine Pirovac, a zamjenicom i zamjenicima članova imenuju se Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova i Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice.
 
 
 
 

Pisane vijesti