Priopćenje sa zatvorenoga dijela 139. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 139. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) koje će se održati 28. siječnja 2019. godine.
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Usvojen je prijedlog odluke o veličini, sastavu i mobilizacijskom razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno", stoga je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.
 
Donesena je odluka o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.
 
Vlada je donijela i nekoliko kadrovskih odluka.
 
Stella Arneri imenovana je pomoćnicom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Utvrđen je amandman na Prijedlog odluke o imenovanju dijela članova Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, koji je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici održanoj 24. listopada 2018. godine i uputila Hrvatskom saboru na donošenje. Amandmanom se u navedenom Prijedlogu odluke brišu riječi "s danom 16. studenoga 2018. godine" i dodaje odredba o stupanju na snagu odluke danom donošenja. Vlada je amandman uputila u Hrvatski sabor na prihvaćanje.
 
Na osobni zahtjev, razriješena je zamjenica državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivana Perkušić.
 

Pisane vijesti