Priopćenje sa zatvorenoga dijela 19. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 19. sjednice Vlade donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Veleposlanstva. Točka je označena stupnjem tajnosti "ograničeno" te je nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2024. godinu.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji predsjednik i dio članova Upravnog vijeća Muzeja Ivana Meštrovića prof.dr.sc. Branko Matulić, dr.sc. Ana Šverko i Jasminka Babić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Barbara Kovačić Domančić, a novim članicama dr.sc. Ana Šverko i Jasminka Babić.
 
Damir Habijan razriješen je, a Ante Šušnjar imenovan članom Glavne skupštine društva Narodne novine d.d. koji predstavlja Republiku Hrvatsku.
 
Zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije dr.sc. Radovan Fuchs te je ponovno imenovan zamjenikom predsjednika. Razriješen je i dosadašnji član Upravnog odbora Hrvoje Bujanović, a novim članom imenovan je Vedran Špehar.
 
Zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Tomo Medved te je ponovno imenovan predsjednikom. Razriješen je i dosadašnji član Upravnog vijeća dr.sc. Špiro Janović, a novim članom imenovan je Zlatan Bašić.
 
Razriješen je dosadašnji član Nacionalnog povjerenstva za zaštitu civilnog zračnog prometa Miljenko Pentavec, a novim članom, kao predstavnik tijela nadležnog za nacionalnu sigurnost, imenovan je Tomislav Renić.

Pisane vijesti