Priopćenje sa zatvorenoga dijela 240. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 240. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanak Vijeća za vanjske poslove (FAC), koji će se održati 13. srpnja 2020.      
S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Utvrđen je prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog Konzularnog ureda. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, nismo u mogućnosti objaviti cjelovit materijal ove točke označene stupnjem tajnosti "ograničeno".
 
Vlada je odgovorila na tužbu Upravnom sudu u Splitu u upravnom sporu radi davanja koncesije, te na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu u upravnom sporu radi imenovanja članova.
 
Na kraju, usvojeno je usmeno izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti | Priopćenja