Priopćenje sa zatvorenoga dijela 294. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 294. sjednice, Vlada je donijela Odluku o određivanju prioritetne infrastrukture i područja visoke vrijednosti. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Usvojena su i stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za okoliš (ENVI), 25. ožujka 2024. i Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 26. ožujka 2024. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je utvrdila i odgovore na Pisma službene obavijesti Europske komisije broj 2024/0062, u vezi sa zapošljavanjem, broj 2024/0063, u vezi s  radijskom opremom, broj 2024/0064, u vezi sa smanjenjem emisija te broj 2024/0065, u vezi s trgovanjem emisijama. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, Dražen Opalić, Stipe Mamić i Marija Pećanac imenovani su vršiteljima dužnosti predstavnika, a Olga Plazibat Novosel, Tanja Malinac i Matija Kikelj vršiteljima dužnosti zamjenika predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Zajedničko povjerenstvo za tumačenje odredaba i praćenje primjene Temeljnog kolektivnog ugovora za zaposlenike u javnim službama.
 
Državnom službeniku Hrvoju Ćosiću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za financije, javnu nabavu i strateško planiranje u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
           
Državnom službeniku Nikoli Modrušanu ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do imenovanja zamjenika državnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Pisane vijesti | Priopćenja