Priopćenje sa zatvorenoga dijela 296. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 296. sjednice, članovi Vlade usmeno su izvješteni o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.

Usvojen je i pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2024. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznici: https://rb.gy/j0ikuu

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za Europu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zrinka Ujević, s danom 31. ožujka 2024.  

Anamarija Bralić Silić imenovana je povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Otok, a Boris Bačić povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Raba.
 
Povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića imenovan je Josip Brozičević.
 
Državnoj službenici Branki Augustinović ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za trgovinu i politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, do imenovanja ravnatelja Uprave, s danom 3. travnja 2024., a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlast ističe 2. travnja 2024.
 

Pisane vijesti | Priopćenja