Priopćenje sa zatvorenoga dijela 303. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 303. sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara - Vijeće za vanjske poslove u razvojnom formatu (FAC Development), 7. svibnja 2024. te Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zapošljavanja i socijalne politike (EPSCO Employment, Social), 7. svibnja 2024. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Usvojen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zatvaranje Konzulata, Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata te Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog Konzularnog ureda. Točke su označene stupnjem tajnosti "ograničeno" te ih nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, državnoj službenici Ani Vukas ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, do imenovanja glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnoj službenici Heleni Beus ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, s danom 9. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja Ureda za udruge, a najduže do šest mjeseci.
 
 
                                                              

Pisane vijesti | Priopćenja