​Priopćenje sa zatvorenoga dijela 59. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke vijeća ministara i to Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koje se održava 9. listopada 2017. godine i Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koje će se održati 10. listopada 2017. godine. S obzirom da se radi o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati na sastancima vijeća, kao i u drugim slučajevima kad je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista se prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske u europskim poslovima, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.       
 
Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je označen stupnjem tajnosti «ograničeno», stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.
 
Vlada je dala suglasnost za otvaranje Konzulata. Cjelovit materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Vlada je prihvatila usmeno Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2017. za mjesec rujan 2017.                                                             
 
Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj.
 
Također, prihvaćeno je usmeno izvješće s pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjega plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete.
 
Vlada je danas razriješila dosadašnju članicu Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom Jozefinu Miškulin Ivas. Istodobno, imenovala je Anu Dalmatin Matijašević novom članicom toga Povjerenstva, kao predstavnicu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.
 
Razriješen je dosadašnji član Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Dario Matanović, a Snježana Hopp imenovana je novom članicom Stožera kao predstavnica Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
 
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja