Priopćenje sa zatvorenoga dijela 64. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 64. sjednice Vlade utvrđeno je stajalište Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 28. i 29. lipnja 2021. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenih konzularnih ureda. Točka je označena stupnjem tajnosti "ograničeno" te je nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznicama:
 
Zakonski prijedlozi: https://bit.ly/3iSoawy
Podzakonski prijedlozi: https://bit.ly/2UmWkON
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji u Ministarstvu hrvatskih branitelja Mirela Buterin, s danom 7. srpnja 2021.
 
Mr.sc. Tanja Milović imenovana je zamjenicom glavne ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.
 
Sukladno Odluci o osnivanju Savjeta za mlade (NN, broj 26/21) imenovani su zamjenica predsjednika, članovi i zamjenici članova Savjeta za mlade. Zamjenicom predsjednika po položaju je imenovana Željka Josić, članovima Tena Mišetić, Dijana Mandić, Ivan Vidiš, Danijela Žagar, Maja Cvetojević, Anja Jelavić, Ivana Očić, Olga Plazibat Novosel, Anđela Tadić, Tihana Balija, dr.sc. Krešimir Šamija, Valentina Cesar, Lana Belas, Helena Beus, Danijela Gaube, mr.sc. Helena Štimac Radin, Karmela Franić, Ante Galić, Mladen Puškarić, Josip Perkušić, dr.sc. Sanja Žaja Vrbica, dr.sc. Nedjeljka Balić Nižić, Tin Meštrović, Filip Bašica, Ivan Majstorić, Josip Jagodar, Tanja Mravlinčić, Mihaela Špiljak, Tihana Naglić, Božidar Nikša Tarabić, Nikolina Vojta i Leo Staković, a zamjenicima članova Tomislav Leko, Ivana Barac, Tomislav Milunović, Maja Pavičić, Višnja Grgurić-Štimac, Željka Hudolin, Vedran Blažeka, Ivan Lakoš, Željana Zaharija, Ivana Vejić, Natajila Havidić, Emina Grd, Tamara Horvat Klemen, Vesna Lendić Kasalo, Mihaela Mažuran, Nikola Zdunić, Kristina Milašinčić, Mario Žuliček, Valentina Mucak, Darko Suljičić, dr.sc. Sonja Vila, dr.sc. Marta Žuvić, Neven Pintarić, Miša Ovčar, Luka Poslon, Kristina Nikičić, Ronaldo Rovazdi, Renato Vuk, Nika Krajnović, Tea Babić, Tatjana Matić te Kaja Pavlinić.
 
Radi odlaska na novu dužnost razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Majda Burić, a novim je državnim tajnikom u tom Ministarstvu imenovan Ivan Vidiš.
 

Pisane vijesti