Priopćenje sa zatvorenoga dijela 83. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu, današnje, 83. sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 9. studenoga 2021. te Vijeće za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC Trade), 11. studenoga 2021. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. imenovanje Jure Sertića za direktora toga društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.
 
Donesen je i Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva, na razdoblje od najduže šest mjeseci, a do provedbe postupka imenovanja člana Uprave - direktora Društva putem javnog natječaja, jer mu mandat ističe 6. studenoga 2021.
 

Pisane vijesti