Priopćenje sa zatvorenoga dijela 93. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 93. sjednice Vlade, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske na dopunjeni zahtjev za dostavu očitovanja u vezi s prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske članka 1. i članka 2. stavka 1. Zakona o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d. („Narodne novine“, broj 13/20.).
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjeva razriješen je zamjenik glavne tajnice Vlade Goran Jutriša, s danom 31. prosinca 2021., a novom zamjenicom glavne tajnice imenovana je Ivana Penić, s danom 1. siječnja 2022.
 
Zbog isteka mandata s danom 11. siječnja 2022. razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja - dr.sc. Josip Faričić, dr.sc. Mirko Ruščić, dr.sc. Željko Jozić, Ivica Sušak, Zlatko Stić te Suzana Hitrec. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je dr.sc. Jasna Kudek Mirošević, a članovima dr.sc. Željko Jozić, Antonija Mirosavljević, Suzana Hitrec, Zlatko Stić i Ivana Bašić, s danom 12. siječnja 2022., temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu. 
 
Dr.sc. Ivan Güttler imenovan je zamjenikom glavne ravnateljice Državnog hidrometeorološkog zavoda, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na razdoblje od četiri godine.
 
Imenovani su ravnatelji ureda – tajnici radnih tijela Vlade Republike Hrvatske. Mr.sc. Ivana Marinković Županc imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku. Nina Ban Glasnović imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje. Ines Uglešić imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo. Robert Matijević imenovan je ravnateljem Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava.
 
Donesen je Zaključak kojim se Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže imenovanje Frane Barbarića za predsjednika Uprave toga društva, a mr.sc. Petra Sprčića i Tomislava Šambića za članove Uprave, do imenovanja predsjednika i članova Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer im je istekao mandat 28. prosinca 2021.

Pisane vijesti