Priopćenje Vlade RH u vezi sa zahtjevom akademika Rudolfa

U povodu zahtjeva akademika Davorina Rudolfa, upućenog predsjednici Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor, u kojem se od predsjednice Vlade traži da obavijesti hrvatsku javnost o osnovama na kojima počiva načelan dogovor sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, o rješenju hrvatsko-slovenskog graničnog prijepora te deblokadi hrvatskih pristupnih pregovora, Ured za odnose s javnošću Vlade RH prosljeđuje Vam tekst odgovora predsjednice Vlade, u kojem stoji:

„Kao predsjednica Vlade Republike Hrvatske ponovno podsjećam da su se obje strane na prošlotjednom sastanku suglasile da se o detaljima dogovora ne izlazi u javnost. U tom kontekstu odbacujem i sve dosadašnje medijske špekulacije vezane za temu tog razgovora. Još jednom podsjećam kako smo dogovorili okvirni plan prema kojem bi se rješenje uskladilo do jeseni. Kada za to dođe vrijeme, a uz suglasnost obiju strana, s konačnim detaljima dogovora bit će upoznate sve parlamentarne stranke i cjelokupna hrvatska javnost.

Pritom još jednom napominjem kako ću ja osobno i Vlada Republike Hrvatske u traženju kompromisnog rješenja, kao i do sada, voditi računa o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. Bez obzira na različite zahtjeve, špekulacije i manipulacije činjenicama, čvrsto ću se držati dogovora sa zajedničkog sastanka s premijerom Pahorom, te u tom smislu neću iznositi ni jedan detalj tog razgovora, jer mi je u interesu postizanje dogovora i deblokada pregovora s Europskom unijom.“



Pisane vijesti | Priopćenja