Priopćenje Vlade RH u vezi štrajka sindikata državnih službi

U svezi štrajka koji su 28. prosinca 2005. godine organizirali Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a RH i Sindikat vojnih službenika i namještenika, na temelju prikupljenih podataka dostavljenih od strane čelnika državnih tijela do 16.00 sati, priopćavamo sljedeće:

1. U ministarstvima, državnim upravnim organizacijama, središnjim državnim uredima, uredima i stručnim službama Vlade i Sabora RH, te uredima državne uprave u županijama od ukupno 55.776 zaposlenih u štrajku je bilo 2.495 državnih službenika i namještenika (4,5 %), a štrajk je uz rad poduprlo i oko 12.000 službenika i namještenika (21 %).

2. Podatke za pravosudna tijela i dalje prikuplja Ministarstvo pravosuđa. Na osnovi sadašnjih podataka priopćujemo da je na Županijskom sudu u Zagrebu štrajkalo 118 službenika, na Općinskom sudu u Zagrebu cca 50-tak, a na Županijskom i Općinskom sudu u Splitu 20 službenika i namještenika.Pisane vijesti | Priopćenja