Priopćenje za javnost sa zatvorenog dijela 167. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje, 167. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanak Vijeća za okoliš (ENVI), koji će se održati 12. lipnja, zatim Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE) u formatu energetika, koji će se održati 13. lipnja, te Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koji će se održati 16. i 17. lipnja. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka.  Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Dana je suglasnost za sklapanje ugovora o zastupanju Republike Hrvatske. Na temelju članka 8. u vezi s člankom 6. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) Zaključak je označen stupnjem tajnosti "povjerljivo" te ga nije moguće objaviti.

Dana je ovlast za zastupanje, u predmetu Upravnog spora tužitelja „Luka Dubrovnik“ d.d. Dubrovnik, mr. sc. Siniši Prnjaku, višem upravnom savjetniku-specijalistu u Upravi pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. 

Vlada je dala suglasnost za otvaranje privremenog Konzularnog ureda u Republici Hrvatskoj. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Što se tiče kadrovskih pitanja, ministar financija Boris Lalovac imenovan je predsjednikom Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, po položaju. 

Ivana Kralik, Marija Pećanac i mr. sc. Hrvoje Buljan imenovani su članovima Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti, kao predstavnici nadležnih tijela. 

Inga Žic imenovana je članicom Resorne radne skupine za provedbu mjere „Masterplan bolnica“. 

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju Damira Hajduka i mr.sc. Ernesta Strike dužnosti članova Vijeća za elektroničke medije, radi isteka mandata, a utvrđen je i prijedlog odluke o imenovanju Damira Hajduka i Alemke Lisinski novim članovima Vijeća, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su prijedlozi upućeni Hrvatskom saboru na donošenje. 

Pisane vijesti | Priopćenja