Priopćenje za javnost Vlade Republike Hrvatske u povodu referenduma o Ustavu Iraka

U povodu referenduma o Ustavu Iraka održanog 16. listopada 2005. godinVlada RH s osobitom pozornošću prati situaciju te pozdravlja ovaj ključni događaj za učvršćenje demokratske vlasti u toj zemljkoji je od posebne važnosti za osiguranje mira i sigurnosti kako u Iraku, tako i u široj regiji.

U povodu referenduma o Ustavu Iraka održanog 16. listopada 2005. godine, Vlada RH s osobitom pozornošću prati situaciju te pozdravlja ovaj ključni događaj za učvršćenje demokratske vlasti u toj zemlji, koji je od posebne važnosti za osiguranje mira i sigurnosti kako u Iraku, tako i u široj regiji.

Vlada RH osobito ohrabrujućim drži visoki odaziv iračkih birača što će pridonijeti širokom prihvaćanju Ustava kao temelja za razvoj demokracije i ustanova državne vlasti. Uvjereni smo da ovakva razina sudjelovanja dokazuje opredijeljenost iračkog naroda za jedinstvo u stvaranju političkog okvira za sveobuhvatni napredak Iraka.
Republika Hrvatska izražava potporu narodu Iraka u naporima na izgradnji sigurnog i prosperitetnog društva, te je spremna na razvoj dijaloga s iračkim vlastima o svim pitanjima od obostranog interesa nakon skorog otvaranja Specijalne Misije RH u Bagdadu.




Pisane vijesti | Priopćenja