Potpredsjednica Kosor na potpisivanju ugovora o provedbi projekata pristupačnosti za osobe s invaliditetom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o financijskoj potpori u provedbi projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom s predstavnicima gradova PakracVinkovacSiskKriževacZadrSplita i Slavonskog Broda te Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o financijskoj potpori u provedbi projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom s predstavnicima gradova Pakraca, Vinkovaca, Siska, Križevaca, Zadra, Splita i Slavonskog Broda te Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako se potpisivanjem ovih ugovora, kojima će u ovoj godini Ministarstvo s ukupno 1,5 milijuna kuna sufinancirati projekte pristupačnosti u navedenim gradovima, nastavlja provedba projekta započetog prošle godine s ciljem unaprjeđenja kvalitete života osoba s invaliditetom, ali i daljnjeg senzibiliziranja javnosti za probleme pristupačnosti osoba s invaliditetom. Istaknula je kako je riječ o projektu u čiju su provedbu kroz posebno Povjerenstvo za projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, a na temelju provedene ankete o dobivanju podataka o prioritetima prilagodbe u pojedinim gradovima, po prvi puta u Hrvatskoj bili uključeni predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, ali i civilnih udruga osoba s invaliditetom. Također je podsjetila je kako su u prošloj godini potpisani ugovori s gradovima Valpovom, Donjim Miholjcem, Đurđevcem, Viroviticom, Novskom, Slatinom i Vukovarom, a sam početak projekta započeo je simboličnim puštanjem u uporabe rampe na Domu zdravlja u Vukovaru na Međunarodni dan osoba s invaliditetom – 3. prosinca.


Predstavnici gradova s kojima su sklopljeni ugovori o sufinanciranju projekta pristupačnosti, kao i predstavnici udruga osoba s invaliditetom izrazili su zadovoljstvo provedbom ovog projekta te istaknuli kako se njime dodatno pokazuje sustavna briga Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Vlade za probleme osoba s invaliditetom.



Pisane vijesti