Pročistač pitke vode u Komolcu važan za kvalitetu svakodnevnog života građana Dubrovnika

  • Slika /Vijesti/2019/07 srpanj/14 srpnja/D_bxK8hWkAAmTBq.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je danas Pročistač u Komolcu, vrijedan 56 milijuna kuna. U svom govoru istaknuo je da je ovo veliki dan za Dubrovnik jer uređaj za pročišćavanje pitke vode znači novu kvalitetu svakodnevnog života svih građana Dubrovnika.

„Ovaj projekt intenzivno se dovršio u posljednje dvije godine što pokazuje agilnost novoizabranog čelništva Grada Dubrovnika na lokalnim izborima 2017. godine da realizira jedno od presudnih pitanja koje je ovdje bilo dio javne rasprave godinama“, naglasio je Plenković.
 
Izrazio je uvjerenje da će partnerstvo za Suezom, jednom od vodećih francuskih, ali i globalnih kompanija koja se bavi pročišćivanjem voda, biti na razini standarda i kvalitete koju zaslužuje grad, ali i svi oni koji Dubrovnik čine biserom hrvatskog turizma.
 
Projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna
 
Premijer je podsjetio na to da su na sjednici Vlade u Dubrovniku, u veljači ove godine, potpisani brojni projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna koji se odnose na Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju.
 
„Dio tih projekta je i ova aglomeracija, a u Trilju i Jelsi jučer smo imali dva slična projekta odvodnje i vodoopskrbe koja su izrazito važna za taj dio Splitsko-dalmatinske županije“, kazao je Plenković.
 
Predsjednik Vlade je poručio da će se ugovaranjem tih projekta, a ima ih još nekoliko na dnevnom redu, snažno dići apsorpcija europskih sredstva u ovoj financijskoj perspektivi.
 
„Sad smo već na preko 70 posto, ali s ovim velikim i vrijednim projektima ići ćemo prema onome što je naš cilj, a to je apsorpcija baš svih sredstva u ovom proračunskom okviru“, istaknuo je predsjednik Vlade.

 

Pisane vijesti | Andrej Plenković