Prva sjednica savjetodavnog tima

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, dr. Slobodan Uzelac, u svojstvu Voditelja Koordinacije za regionalni razvoj, obnovu i revitalizaciju povratničkih područja, upriličio je danas u sjedištu Vlade u Zagrebu, prvu sjednicu Savjetodavnog tima.

Članovi Savjetodavnog tima su istaknuti znanstvenici i stručnjaci iz područja ekonomije, među kojima dr. Ivan Pavić, rektor Sveučilišta u Splitu, dr. Luka Crković s Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Osijeku, poznati uspješni poduzetnici i poslovni ljudi među kojim su Petar Fleković, Stipe Latković, i Željko Uzelac, aktivisti nevladinih udruga u području ljudskih prava, Tomo Aračić, predsjednik Udruge naseljenika Hrvatske, Ratko Bubalo, voditelj Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju iz Novoga Sada te dr. Zoran Pusić, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava. Član Savjetodavnog tima je i saborski zastupnik Petar Mlinarić iz Vukovara.

Bila je ovo prva sjednica Savjetodavnog tima, posvećena osmišljavanju strategije regionalnog razvoja Hrvatske. Svaki od članova Savjetodavnog tima dao je svoj specifični doprinos izradi Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske, poglavito sa stajališta vlastitih iskustava i profesionalne kompetencije.



Pisane vijesti